Veelgestelde vragen over het spannendste radiospel van Nederland!

V: Wanneer hoor ik Het Geluid?
A: Je hoort Het Geluid 2x per uur op Q-music. We spelen Het Geluid elke werkdag; van maandag t/m vrijdag iedere dag tussen 07.00 en 19.00 uur.

V: Hoe doe ik mee met Het Geluid?
A: Stuur een sms met jouw naam naar 9596 (40 cent per ontvangen bericht, maximaal één bericht per verzonden sms) of stuur een gratis bericht via de Q-music app. Let op: je hoeft maar één bericht te sturen om elk uur kans te maken teruggebeld te worden. Pas als Het Geluid is geraden en er komt een nieuwe opgave, dan moet je opnieuw een bericht sturen om mee te kunnen doen.

V: Hoe oud moet ik zijn om mee te doen met Het Geluid?
A: Je moet 18 jaar of ouder zijn om mee te kunnen doen met Het Geluid.

V: Kan ik ook vanuit het buitenland meedoen?
A: Dat is helaas niet altijd mogelijk per sms, want het verkorte sms-nummer van Q-music is niet altijd buiten Nederland te gebruiken. Heb je de Q-music app voor iOS of Android? Dan kun je als je een Nederlands telefoonnummer hebt wel een bericht sturen aan Q-music, ongeacht de locatie waar je je bevindt.

V: Wat is het beste moment om een sms te versturen?
A: Er bestaat niet iets als het beste moment om een sms te sturen voor Het Geluid. De selectie van kandidaten gebeurt geheel willekeurig. Dat betekent dat iemand die twee weken geleden een sms heeft gestuurd voor Het Geluid, net zo veel kans maakt om teruggebeld te worden als iemand die een uur geleden een sms heeft gestuurd.

V: Waarom word ik niet teruggebeld?
A: Het liefst zouden we iedereen terugbellen die een sms voor Het Geluid heeft gestuurd, maar dat is helaas niet mogelijk. We spelen Het Geluid van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur en alleen dan wordt er elk uur één iemand teruggebeld die een gokje mag doen op de radio. Bij Mattie & Wietze in de ochtend worden om 07.30 uur niet één maar drie kandidaten gebeld. De kandidaten worden geheel willekeurig geselecteerd, dus het is een kwestie van geluk of je wordt teruggebeld.

V: Moet ik elk uur opnieuw een sms sturen voor Het Geluid?
A: Je hoeft maar één sms te sturen om kans te maken teruggebeld te worden voor Het Geluid. Je moet dus niet elk uur of elke dag opnieuw een sms te sturen naar Q-music. Pas als het huidige Geluid is geraden en er een nieuw Geluid komt, dan pas moet je opnieuw een sms sturen om mee te doen. In dat geval gaat het namelijk om een nieuw Geluid en dus een nieuwe spelronde met nieuwe kansen!

V: Kan ik ook bellen voor Het Geluid?
A: Nee, om mee te doen met Het Geluid kun je alleen sms'en of een bericht sturen via de Q-music app met daarin jouw naam.

V: Maak ik meer kans als ik vaker sms?
A: Alle sms'jes afkomstig van één telefoonnummer worden gebundeld. Je maakt dus niet meer kans als je vaker sms't.

V: Ik krijg een sms'je terug, wat is er aan de hand?
A: Als je een sms naar 9596 stuurt, dan krijg je altijd één sms'je terug. Deze zogeheten ontvangstbevestiging bevat een korte tekst waarin je soms geattendeerd kan worden op een andere actie van Q-music. Als je een bericht via de Q-music app stuurt, dan krijg je géén ontvangstbevestiging. Let op: afhankelijk van je provider kan het zijn dat je via sms geen bericht terugkrijgt.

V: Help! Ik krijg helemaal geen sms terug. Hoe kan dat?
A: Als je geen sms terugkrijgt, dan kan dat komen doordat jij jouw nummer hebt geblokkeerd voor sms-diensten. Op de website van het sms-dienstenfilter kun je de instellingen voor jouw telefoonnummer zien. Daar kun je jouw nummer ook blokkeren of juist deblokkeren. Sommige telecomproviders ondersteunen de automatische reply niet.

V: Waarom staat mijn antwoord dat ik heb ge-sms't niet op de website?
A: Als je mee wilt doen met Het Geluid, moet je alleen je naam sms'en en niet het antwoord. Alleen de antwoorden die door kandidaten op Q-music worden genoemd en fout zijn, die komen op de site te staan in de lijst met foute antwoorden.

V: Moet ik ook het antwoord voor Het Geluid sms'en naar Q-music?
A: Nee, wij willen het antwoord dat je gaat geven op de radio niet van tevoren weten, want dan zou de schijn kunnen ontstaan dat wij kandidaten selecteren op basis van het antwoord dat ze gaan geven. De selectie voor Het Geluid is geheel willekeurig, dus het volstaat om alleen je naam te sms'en.

V: Wat is de speciale SuperRonde?
A: Bij Mattie & Wietze spelen we elke werkdag de zogenaamde SuperRonde waarbij drie kandidaten achter elkaar een gok mogen wagen voor Het Geluid. Ook hierbij zal de waarde van Het Geluid bij ieder fout antwoord met 100 euro toenemen. Het Geluid kan in de SuperRonde dus snel in waarde oplopen en je hebt er snel weer meer foute antwoorden bij waarvan je weet dat dat Het Geluid niet is.

V: Hoe wordt bepaald wie er wordt teruggebeld?
A: Uit alle berichten via sms en de Q-music app voor Het Geluid wordt er per spelronde willekeurig één iemand teruggebeld.

V: Kan ik mijn antwoord ook per mail of via Twitter of Facebook doorsturen?
A: Nee. Deelname is alleen mogelijk door je naam te sms'en naar 9596 of je naam in een bericht te sturen via de Q-music app. Let op: alleen je naam en niet het antwoord.

V: Ik heb geen mobiele telefoon, hoe kan ik dan meedoen met Het Geluid?
A: Deelname voor Het Geluid kan echt alleen via sms of via de Q-music app. Misschien kun je -met toestemming- de mobiele telefoon van iemand anders gebruiken. Die persoon moet dan ook aan de lijn kunnen komen op het moment dat er teruggebeld wordt.

V: Weten de dj's wat Het Geluid is?
A: Nee, de Q-dj's weten niet wat Het Geluid is. Dus ook voor hen is het nog steeds het spannendste radiospel van Nederland.

V: Wanneer worden er tips gegevens voor Het Geluid?
A: De Jury van Het Geluid bepaalt of en wanneer er een tip (of meerdere hints) worden gegeven voor Het Geluid. De Jury houdt haar lippen stijf op elkaar en wil daar nog niets over kwijt. Mocht het zover komen, dan hoor je dat natuurlijk als eerste op Q-music.

V: Wie is de Jury van Het Geluid?
A: De Jury van Het Geluid bestaat uit een vijfkoppige jury (waar geen dj's inzitten). De juryleden zijn de enigen die weten wat Het Geluid is en ze blijven anoniem.

V: Hoe weet een dj of het antwoord goed of fout is?
A: De Jury luistert vanuit een andere ruimte mee naar het antwoord dat op de radio gegeven wordt en fluistert in het oor van de dj in of het gegeven antwoord juist is of fout niet. Meer informatie laat de Jury nooit los.

V: Ik heb alleen mijn voornaam ge-sms't, is dat erg?
A: Maak je geen zorgen als je alleen je voornaam hebt gestuurd naar 9596. Wij vragen alleen bij Het Geluid om je naam te sms'en, dus we weten bij sms'jes met daarin alleen een naam meteen dat het gaat om iemand die mee wil doen met Het Geluid.

V: Stel dat ik win, moet ik dan nog kansspelbelasting betalen over het gewonnen geldbedrag?
A: Q is good for you, dus wij zorgen ervoor dat de wettelijk bepaalde kansspelbelasting wordt betaald. Het bedrag dat Het Geluid waard is op het moment dat het geraden wordt, is dus ook het netto bedrag dat je op je bankrekening gestort krijgt als je wint.