• Ben jij onze nieuwe ster achter de schermen?
  • Volg je een relevante HBO- of universitaire opleiding?
  • Geef je dan nu op voor de Q-day op zaterdag 5 oktober 2019

Een dj bij Qmusic is spreekwoordelijk gezegd slechts 'het topje van de ijsberg'. Want of je nou werkt aan de radioshows, een toffe video of een grappige social post, bij Qmusic werk je nooit alleen. Iedere dag werken er verschillende dj's, producers en afdelingen samen aan de beste content on air, online en op social media. Wil jij hier ook onderdeel van worden? Geef je dan hieronder op. 

Een aantal stagiaires gingen je al voor en daarover zeggen ze het volgende: 

Wat is Q-day?

Q-day is de perfecte dag om meer te leren over radio, video en social media. Je krijgt een unieke kijk achter de schermen en maakt kennis met het radiovak. Of je nou naar huis gaat met een stageplaats of niet: in één dag zullen we je veel leren, laten we je kennis maken met de verschillende afdelingen en onderzoeken we samen de mogelijkheden van radio. 

We bieden mooie, creatieve, uiteenlopende stages aan. Om toegang te krijgen tot deze stageplaatsen houden wij 2 keer per jaar een Q-day. Tijdens deze dag maak je kennis met Qmusic, je ontmoet de verschillende programma's, je krijgt workshops en masterclasses op het gebied van o.a. radio, techniek, social en video. Je maakt samen met medestudenten opdrachten en gaat op speeddate bij het programma waar je graag stage wilt lopen. Een dag waar je niet alleen in korte tijd veel ervaring opdoet, maar waar je ook vragen kunt stellen en jezelf kan presenteren als ideale kandidaat.

Stageperiode start in februari 2020. De exacte startdatum en overige details worden bepaald in overleg (duur van stage is 5 maanden).

Welke programma's zoeken versterking?

Mattie & Marieke
De ochtendshow met Mattie & Marieke is een plek waar je niet alleen veel kunt leren, maar ook veel mag doen. Je draait volledig mee in het team en krijgt flink wat verantwoordelijkheid. Er zijn verschillende plaatsen beschikbaar:

  • Stagiair algemeen (audio, productie, redactie)
  • Stagiair nieuws (journalistieke insteek, teksten schrijven, monteren en quotes verzamelen)
  • Stagiair online (social, video) 

Office Hours met Menno & Wim
Een stage bij Office Hours maak je radio van héél dichtbij mee. In de studio denk je na over de dagelijkse invullen van de shows van Menno Barreveld en Wim van Helden. Daarnaast zit je bovenop het laatste nieuws en je krijgt een applaus na iedere creatieve uitspatting. Zorg jij ervoor dat we jou iedere dag een staande ovatie geven?

Domien
De middagshow is dé plek als je van muziek houdt en in een klein team radio wil leren maken. Domien zoekt een productie/redactie stagiair. 

De avondshow met Kai en Joost
Experimenteren, veel online mogelijkheden en lef – daarmee vatten we de avondshows van Qmusic wel goed samen. Je werkt mee op alle gebieden van productie, radio, online en social. Een plek voor een creatieve duizendpoot dus.

Het weekend
Ben je zelfstandig, heb je al wat (radio)ervaring en ben je niet bang voor verantwoordelijkheid tijdens je stage? Dan is het weekend dé plek voor jou. Je werkt met verschillende DJ’s en moet dus makkelijk kunnen schakelen in inhoud, denkwijze en programma. Hierdoor groei je snel en wordt je een allrounder. Ideaal voor studenten die zelf ook radio ambities hebben. 

Profiel van de stage

  • Je bent onderdeel van het programmateam;
  • Je werkt volledig mee op het gebied van redactie, productie en regie;
  • Je werkt mee aan de dagelijkse inhoud / content van de show én aan de lange termijn projecten;
  • Je leert o.a. editen, de beste teksten schrijven, plannen en organiseren maar bovenal leer jezelf verder ontwikkelen als creatieve contentmaker.

Klinkt dit je nou als muziek in de oren? Dan ben je nu slechts één stap verwijderd van een toffe stageplek: aanmelden maar! 

Meld je aan voor Q-day 2020

Ben jij een creatieve, leergierige en sociale student? Ben jij op de hoogte van het laatste (muziek) nieuws en weet jij wat de sterren op Instagram delen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Vul hieronder alle informatie in die we nodig hebben en wie weet nodigen we jou binnenkort uit voor de Q-day 2019 op zaterdag 5 oktober. Let op: je bent niet de enige die zich aanmeldt, dus doe je best om op te vallen. Wees creatief, verras ons en zorg dat je een onuitwisbare indruk achterlaat. 

Heel veel succes! Inschrijven voor Q-day 2020 kan nog tot en met maandag 16 september 2019.


Qmusic gebruikt jouw persoonsgegevens ter uitvoering van de overeenkomst, door je op de hoogte te houden van leuke activiteiten en aanbieden en voor deelname aan acties. Meer informatie hieromtrent vind je in het privacy statement.