• Ben jij onze nieuwe ster achter de schermen?
 • Volg je een relevante MBO-, HBO- of universitaire opleiding?
 • We zoeken stagiairs voor onze radioprogramma's en het online team
 • Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2020

Een dj bij Qmusic is spreekwoordelijk gezegd slechts 'het topje van de ijsberg'. Want of je nou werkt aan de radioshows, een toffe video of een grappige social post, bij Qmusic werk je nooit alleen. Iedere dag werken er verschillende dj's, producers en afdelingen samen aan de beste content on air, online en op social media. Wil jij hier ook onderdeel van worden? Geef je dan hieronder op. 

Een aantal stagiaires ging je al voor en daarover zeggen ze het volgende: 

We bieden mooie, creatieve, uiteenlopende stages aan bij verschillende radioprogramma’s. Stageperiode start in januari 2021. De exacte startdatum en overige details worden bepaald in overleg (duur van stage is 5 maanden).

WAAR ZOEKEN WE VERSTERKING?

Mattie & Marieke
De ochtendshow met Mattie & Marieke is een plek waar je niet alleen veel kunt leren, maar ook veel mag doen. Je draait volledig mee in het team en krijgt flink wat verantwoordelijkheid.

Office Hours met Menno & Wim
Een stage bij Office Hours maak je radio van héél dichtbij mee. In de studio denk je na over de dagelijkse invullen van de shows van Menno Barreveld en Wim van Helden. Daarnaast zit je bovenop het laatste nieuws en je krijgt een applaus na iedere creatieve uitspatting. Zorg jij ervoor dat we jou iedere dag een staande ovatie geven?

Domien
De middagshow is dé plek als je van muziek houdt en in een klein team radio wil leren maken. Domien zoekt een productie/redactie stagiair. 

De avondshow met Kai en Joost
Experimenteren, veel online mogelijkheden en lef – daarmee vatten we de avondshows van Qmusic wel goed samen. Je werkt mee op alle gebieden van productie, radio, online en social. Een plek voor een creatieve duizendpoot dus.

Het weekend
Ben je zelfstandig, heb je al wat (radio)ervaring en ben je niet bang voor verantwoordelijkheid tijdens je stage? Dan is het weekend dé plek voor jou. Je werkt met verschillende DJ’s en moet dus makkelijk kunnen schakelen in inhoud, denkwijze en programma. Hierdoor groei je snel en word je een allrounder. Ideaal voor studenten die zelf ook radio ambities hebben. 

Online
Wil jij van je hobby je werk maken? In het online team van Q zijn we de hele dag bezig met social. Van brainstorm tot fotoshoot en van Photoshop tot live verslag op Instagram Story, je gaat het allemaal meemaken! Daarnaast ga je schrijven voor de site en Q-app en leer je hoe je in de Q-tone of voice onze luisteraars te woord staat.

Video
In het videoteam van Qmusic zijn we de hele dag bezig om onze radioshows door te vertalen naar videocontent. Voor deze stage ligt de nadruk op de ochtendshow met Mattie & Marieke. Je schakelt de camera's tijdens de live-uitzending en maakt video's van de opvallendste momenten.

PROFIEL VAN DE STAGES

Programma

 • Je bent onderdeel van het programmateam;
 • Je werkt volledig mee op het gebied van redactie, productie en regie;
 • Je werkt mee aan de dagelijkse inhoud / content van de show én aan de lange termijn projecten;
 • Je leert o.a. editen, de beste teksten schrijven, plannen en organiseren maar bovenal leer jezelf verder ontwikkelen als creatieve contentmaker.

Online

 • Je bent onderdeel van het online team en werkt nauw samen met het videoteam;
 • Je werkt volledig mee op het gebied van redactie en creatie;
 • Je werkt mee aan de dagelijkse content van de social kanalen;
 • Je leert o.a. hoe social content ontstaat, creatief schrijven voor de doelgroep en samenwerken met dj's voor live radio.

Video

 • Je bent onderdeel van het videoteam en werkt nauw samen met het ochtendshow- en socialteam;
 • Je werkt volledig mee op het gebied van in beeld brengen en montage;
 • Je leert om de leukste/opvallendste momenten uit de radioshows door te vertalen naar videocontent.

Klinkt dit je nou als muziek in de oren? Dan ben je nu slechts één stap verwijderd van een toffe stageplek: aanmelden maar! 

MELD JE AAN

Ben jij een creatieve, leergierige en sociale student? Ben jij op de hoogte van het laatste (muziek) nieuws en weet jij wat de sterren op Instagram delen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Vul hieronder alle informatie in die we nodig hebben en wie weet nodigen we jou binnenkort uit voor een gesprek.

Afhankelijk van de ontwikkelingen van de coronacrisis zullen we kijken hoe we de gesprekken gaan houden. Eventueel via videobellen. Zodat je in ieder geval je stage al kan regelen!

Let op: je bent niet de enige die zich aanmeldt, dus doe je best om op te vallen. Wees creatief, verras ons en zorg dat je een onuitwisbare indruk achterlaat. 

Heel veel succes!