Eerder dit jaar gingen de streamingcijfers van 'Running Up That Hill' (1985) van Kate Bush nog door het dak door Stranger Things. Nu is het de beurt aan een klassieker uit 1981 van de punkband The Cramps: 'Goo Goo Muck'.

Wednesday

Dat komt allemaal door de Netflix-serie Wednesday, over het leven van de 16-jarige dochter uit de Addams Family. De serie heeft in twee weken tijd al een record gebroken: in de eerste week werd er 341 miljoen uur gekeken naar Wednesday. Maar 'Goo Goo Muck' gaat nu pas echt viral door een specifieke scène. Namelijk het moment dat Wednesday naar het schoolfeest van Nevermore Academy gaat en danst op de klassieker uit 1981. Haar excentrieke dans op 'Goo Goo Muck' heeft duizenden TikTok-gebruikers geïntroduceerd op de hit uit 1981. Wednesdays choreografie wordt massaal nagedaan op het sociale medium waardoor de track een tweede leven krijgt. In de VS zijn de streaming cijfers van 2.500 streams per dag naar 134.000 stream per dag gegaan, een stijging van meer dan 5.000%!

@heyitsbessma This is how i'm gonna dance at every party from now on #wednesday #wednesdayaddams ♬ original sound - main account got banned

Foto: Netflix/Matthias Clamer