In The Late Show with Stephan Colbert heeft Ed Sheeran het verhaal gedeeld achter een foto van zichzelf en de overleden Queen Elizabeth en dat hij zonder haar misschien wel helemaal geen artiest was geworden. 

Lachende koningin

De zanger ontmoette de koningin al in 2012, redelijk vroeg in zijn carrière. "Ik had net een hit uitgebracht toen ik haar ontmoette", vertelt hij. Toen hij Queen Elizabeth een had mocht geven, had zij volgens hem een neutrale uitdrukking. "Maar ik zat naast een komiek die toen een grapje maakte, waardoor de koningin moest lachen terwijl ze mijn hand schudde. Dus ik heb een foto waarop het lijkt alsof ze blij is mij te zien", zegt Ed.


Zonder koningin geen Ed Sheeran

Maar als Ed het vijfitigjarige troonjubileum van Queen Elizabeth in 2002 niet had gezien, was hij misschien nooit zanger geworden! Hij vertelt bij Stephan Colbert ook dat dit moment hem inspireerde om zijn muzikale carrière te starten. Hij was 11 jaar en keek naar het gouden jubileum toen hij Eric Clapton zag. "Ik speelde toen nog niet, maar zag Eric Clapton optreden met zijn gitaar. Ik had zoiets van: dat wil ik zijn. Ik wil een gitaar hebben en ik wil zingen op een podium. Jaren later is dat precies wat ik doe. Ik hoop dat ik ook zo'n jongetje van 11 jaar oud kan inspireren.

Foto: Getty Images