Het is de droom van velen, maar slechts een enkeling heeft het ooit gedaan. Mattie & Wietze hebben iets heel tofs voor je geregeld, een unieke kans:meevliegen in een F-16!

Stel je eens voor... je stapt in de cockpit van de bekende straaljager, het dak gaat dicht, de vlieger start de motor en dan... die power, dat geluid. Met een flinke kracht word je in je stoel gedrukt en in een mum van tijd hang je in de lucht en vlieg je met hoge snelheid over Nederland. Voor je het weet ben je aan de andere kant van het land, of zelfs aan de andere kant van Europa. Met krachten van wel 4 à 5 G (dat is dus vijf keer je eigen lichaamsgewicht) ga je door de scherpe bochten die een F-16-vlieger kan maken en ervaar je iets wat voor slechts een handjevol mensen is weggelegd.

Deze brute droom is waarheid geworden voor één Q-luisteraar! Op vrijdag 31 mei streden de drie finalisten Philippe, Jeroen en Jurriaan om de ultieme prijs: meevliegen in een F-16. Uiteindelijk wist Jeroen Heiliegers uit Haarlem de unieke prijs in de wacht te slepen. Hij vloog diezelfde middag nog mee met F-16-vlieger 'Sheik'. Enne... hij mocht zelf ook nog even de knuppel vastpakken en een looping maken!