of
Dag2eind

Liveblog Q-escape room dag 2

De eerste dag zit er alweer op, maarQ-dj's Mattie, Domien, Kai en Bram zitten nog steeds in de Q-escape room. Lees onderaan deze pagina in de liveblog over álles wat er gebeurt in de Q-escape room!

De Q-escape room dag 2 zit erop! De puzzelmaster stelt Mattie, Domien, Bram en Kai op de proef. Kunnen de heren een geheim voor elkaar bewaren? Verder komen vandaag de twee grootste nachtmerries van Domien uit: karaoke én de terugkeer van de Pressure Room. Hoe brengt hij het ervan af? Je ziet het in deze video


De tweede puzzeldag zit erop

De klok heeft 19:00 uur geslagen en dat betekent maar een ding: de dj's moeten stoppen met puzzelen.

Morgenochtend om 08:00 uur mogen ze weer verder. De tweede puzzeldag wordt afgesloten met een BeReal vanuit de Q-escape room.

'Una Paloma Blanca' voor Bram

Last but not least: Bram geeft zijn alles tijdens 'Una Paloma Blanca'. "Ik heb daar een cadeau voor jou Bram" staat er in de lyrics.

De tekst die ze gehoord hebben is: "De afspraak staat. Ik zie je binnenkort in Amersfoort. We zien elkaar op De Hof. Ik zie je bij de Stadsbron. Ik zie je zaterdag 08:45 uur. Ik heb daar een cadeau voor jou Bram."

Het puzzelen zit er bijna op, maar hoe moeten ze dit aanpakken? Moeten ze nu een luisteraar fixen of doen ze dat morgenochtend? De dj's gaan in conclaaf maar besluiten dat ze morgenochtend een luisteraar gaan vragen om die kant op te gaan.

Kai's karaoke beurt

Karaoke zingen staat Kai op zijn lijf geschreven. Voor hem staat André Hazes met 'Leef' klaar. Maar ook hier is de tekst anders: 'Ik zie je zaterdag 08:45 uur'. 

Mattie, Domien, Kai en Bram hebben een vermoeden dat er morgenochtend om 08:45 uur iemand op die plek in Amersfoort moet staat, maar het is nog even afwachten wat Bram zometeen moet zingen.

Take it away Domien

Domien is next en zijn karaoke lied is 'Feel' van Robbie Williams.

Ook hier zijn de lyrics aangepast en zingt Domien: "We zien elkaar op De Hof. Ik zie je bij de Stadsbron."

What time is it? Karaoke time!

De discobal zakt en de tv geeft aan wie er zijn zangstem mag inzetten: Mattie als eerste.

Hij zingt een niet onbekend nummer voor hem, namelijk 'Drown' van Martin Garrix. Maar terwijl Mattie zijn beste Clinton Kane imitatie geeft, worden de lyrics ineens anders.

De lyrics zijn: "De afspraak staat, ik zie je binnenkort in Amersfoort". Wat betekent dit?

Nederland in beweging (dag 2)

De 350.234 bitterballen moeten er natuurlijk ook weer af. ;-)

First things first

... SNACKS

Het voorprogramma is begonnen

Karaoke begint pas om 18:00 uur, maar kan voor Kai en Bram niet vroeg genoeg beginnen. Zin in!

Alle cadeau's zijn gescand

Na het invoeren van de laatste goede artiest en track zijn alle 25 cadeau's gescand. Het scherm wordt blauw en er gaan alarmlichten af in de Q-escape room. De lopende band gaat aan en een cadeautasje komt naar buiten. Inhoud: een '90s echo-mic, accessoires en een brief.

De dj's gaan vanaf 18:00 uur vanavond karaoke zingen! 

Domien faalt in de Pressure Room

Domien moest het alarmsysteem uitschakelen door in de juiste volgorde een code in te vullen. De Puzzelmaster geeft een code door van 10 vormen die Domien moest invullen, maar Domien is al vrij snel de volgorde kwijt.

Bij het indrukken van de tweede knop gaat het mis en ontploft de bom. Om 17:15 uur dus géén ontsnappoging.