of
Dag4eind

Liveblog Q-escape room dag 4

Het is dag 4 in de Q-escape room! De Q-dj's hebben al flink gepuzzeld maar kunnen vandaag ook weer jouwhulp goed gebruiken om de muzikale code te kraken. Bij de laatste ontsnappoging hadden de dj's één antwoord goed. Je leest verderop in het liveblog wat de gegeven antwoorden zijn.

Een illegale ontsnappoging, schuilen voor ontploffingen en een sneeuwstorm in aantocht. De vierde dag van de Q-escape room zat bomvol actie, spanning en sensatie! Net als het kwartje eindelijk lijkt te zijn gevallen, krijgen de dj's de grootste klap tot nu toe te verwerken. Komen ze hier nog bovenop? Geniet hier van de samenvatting van dag 4 in de Q-escape room. Geniet hier van dag 4 met een zenuwslopende pressure room en een claustrofobische ballonnenkooi.


Het hoofdkwartier van de kerstman is gebarricadeerd

Vanwege de komende sneeuwstorm die morgenochtend arriveert bij de Q-escape room hebben Domien en Bram de ruimte veilig gemaakt door alle ramen en deuren te barricaderen.

Stop de puzzeltijd

Het puzzelen zit erop! Maar de mannen waren de afgelopen minuten vooral gefocust op de zenuwslopende ontknoping van de WK-finale. ;-)

Een nieuwe puzzel achter het doolhof

Een nieuwe puzzel opent achter het doolhof. Het zijn allemaal losse blokken die aan de zijkant gekleurd zijn. Gaan ze deze nog oplossen voor 19:00 uur?

Mattie en Domien lossen doolhofpuzzel op

Een Q-luisteraar komt met het geniale idee om alle doodlopende weggetjes af te plakken zodat je niet elke keer een doodlopende weg in gaat.

Mattie en Domien gaan ermee aan de slag en hebben al vrij snel de sleutel los van de puzzel!

Het weerbericht speciaal voor de Q-escape room

In het weer van 18:00 uur vertelt nieuwslezer Nathalie: "En dan een weerbericht speciaal voor mensen die op dit moment in een escape room op de Noordpool zitten. Er zijn meldingen van een sneeuwstorm die het Noordpoolgebied nadert. Er bestaat een kans dat de storm morgen aan land komt."

Oplossing bladmuziek opent nieuwe puzzel

De mannen zijn tot de conclusie gekomen dat alle liedjes van de bladmuziekpuzzel nummer 1 hits zijn geweest in 1998. Een Insta Story van de Puzzlemaster op @qmusicnl zet de dj's aan het denken.

"Wat deze 4 nummers bindt brengt je verder."

Een luisteraar appt of 1998 niet een cijfercombi is en Domien besluit het uit te proberen op een cijferslot bij een lijst in de fabriekshal. En het werkt! Er opent zich een nieuwe puzzel.

Bladmuziek puzzel

Na elk goed antwoord plaatst de Puzzelmaster een nieuwe story op @qmusicnl. De dj's hebben luisteraar Marije bereid gevonden om de bladmuziek te spelen.

 1. aardbei.verstopt.weiland -> Station Breda
  Bladmuziek is van Emilia - 'Big Big World'
 2. schaats.wiebelen.vlek -> Station Utrecht Centraal
  Bladmuziek is van Céline Dion - 'My Heart Will Go On'
 3. halfzus.mees.fysiek -> Station Zwolle
  Bladmuziek is van Janet Jackson - 'Together Again'
 4. proeftijd.taalgids.vloeiend -> Station Delft
  Bladmuziek is van Des'ree - 'Life'

De zevende ontsnappoging

Om 12:15 uur was er géén ontsnappoging, dus dit was de tweede ontsnappoging van vandaag. De dj's hebben de volgende tracks doorgegeven:

Mattie: Frank Boeijen Groep - 'Zwart Wit'
Domien: Sia & David Guetta- 'Floating Through Space'
Kai: Des'ree - 'Life'
Bram: De Jeugd Van Tegenwoordig - 'Get Spanish'

Er is 1 antwoord goed, ondanks dat ze zó overtuigd waren van Sia & David Guetta met 'Floating Through Space' voor Domien.

Morgen om 08:15 uur is de volgende ontsnappoging.

Luisteraar Anouk staat op Station Zwolle

Met nieuwe bladmuziek helpt ze de dj's verder!

Marije speelt bladmuziek

Luisteraar Marije schuift achter de piano en speelt de bladmuziek. De mannen herkennen het deuntje al vrij snel. Het is Emilia met 'Big Big World'.

Dit is de bladmuziek

Luisteraar Sandra heeft in de Q-app een foto van de bladmuziek gestuurd.