of
Dag 5v2

Liveblog Q-escape room dag 5

Dag 5 in de Q-escape room is aangebroken!Lukt het Mattie, Domien, Kai en Bram vandaag om de muzikale code te kraken en zichzelf te bevrijden?


Het is de vijfde dag in de Q-escape room en de gemoederen lopen wat hoger op. Daar zou het weerbericht alles mee te maken kunnen hebben. 'Storm Marieke' is op komst en Mattie, Domien, Kai en Bram lijken er niet gerust op. Verder zijn er ook nog zingende koekoeksklokken, dansende dj's en eindelijk een doorbraak.Geniet hier van de samenvatting van dag 5 in de Q-escape room.


100 uur opgesloten

De klok heeft weer 19:00 geslagen, dus het puzzelslot zit er op. Vanaf nu zitten de dj's 100 uur opgesloten. Hoe lang gaat het duren voordat de muzikale code gekraakt is?

Storm Marieke blijkt een oplossing te geven

Inmiddels is de vijfde persoon gebeld, en is de puzzel van Marieke opgelost. Vervolgens kwam er een stem te horen, waarvan nog niet direct zeker is van wie deze stem is. De dj's denken dat het van een van de notenkrakers was.

Wat je hoorde was 'Ik ga nu nog even slapen, maar morgenochtend ben ik er weer'.

Wat kan dit zijn?

De dj's bellen stad en land af

Want ze zijn nog steeds opzoek naar de 5 mensen! Tijdens het diner spraken eerst Johan de brandweerman, daarna Carmen de kapster en vervolgens boer Daan. Inmiddels hebben ze ook Maureen gesproken. Ze hoeven nog maar één iemand te bellen.

Storm Marieke komt aan land

Na heel veel bliksem en sneeuw, komt storm Marieke aan land in de Q-escape room. Door de harde wind waait er een boom om, waar een scherm tevoorschijn komt met collega Marieke! Zij schiet de dj's te hulp en laat weten dat de heren naar onderstaande personen op zoek moeten.

  1. Persoon 1 moet een vrouw zijn van 28 jaar. Ze heeft blond haar en is werkzaam in een kapsalon.
  2. De 2e persoon is een man met een snor. Hij heeft minimaal 10 koeien en woont in Noord-Brabant.
  3. Als 3e zoeken jullie een vrouw die voor haar beroep in een vrachtwagen rijdt. Ze is bovendien deze maand jarig en kan ook nog eens goed zingen.
  4. Persoon 4 is een man met het cijfer ‘5’ in zijn leeftijd. Hij werkt bij de brandweer en kan een instrument bespelen.
  5. Als laatste zoeken jullie een vrouw die dit jaar een groot festival heeft bezocht. Ze heeft minimaal één tatoeage en is tenslotte moeder van een drieling.

De tiende ontsnappoging

De laatste ontsnappoging van vandaag. De volgende tracks zijndoorgegeven aan de Puzzelmaster:

MATTIE: Amy Winehouse - 'Back To Black'
DOMIEN: David Guetta & Rihanna - 'Who’s That Chick?'
KAI: Los Del Rio - 'Macarena'
BRAM: De Jeugd Van Tegenwoordig - 'Get Spanish'

Het is al negen keer niet gelukt en ook deze keer zijn de dj's niet ontsnapt. Er zijn er nog steeds maar 2 goed.

'We dansen samen'

Het duurde even, maar ze gaan hét dansje van Tom doen. Er is weinig enthousiasme vanuit Domien en Mattie, dus Bram en Kai doen het samen. Er gebeurt alleen helemaal niks, dus het dansen is van korte duur.

Storm Marieke is in aantocht

Er zit weer een update over de storm in het weerbericht van Anton.'De storm lijkt binnen nu en enkele uren te komen. De weergoden hebben de naam Marieke geven.' Ondertussen wordt het ook erg donker buiten en begint het te onweren. 

Wederom een dwaalspoor...

De dj's wilden weten of de 3,2,4,5-tunnel klopt en stuurden deze vraag naar de Puzzelmaster. Het antwoord? ''Jullie gaan nog niet heel snel hè, ik denk dat jullie hier ook weer een dwaalspoor te pakken hebben. Alles wat jullie op het raster hebben gedaan heeft te maken met Bram.''

Wat moet je zonder Wikipedia

Bram denkt dat hij het antwoord weet: Shawn Mendes met 'When You're Gone'. Shawn Mendes komt namelijk uit 1998, zijn clip is in het zwart-wit en voor de release van het nummer maakte hij een TikTok waarin hij dansend te zien was. 'Gewoon aan de hand van de Wikipedia hè!' aldus Kai.

PUNT NL!

De enigma puzzel is bijna opgelost... Na een kleine brainfart zijn de dj's eruit. Met enige hulp van luisteraars concluderen de dj's dat er op de puntjes punt nl komt te staan en deze aanwijzing leidt uiteindelijk naar deze webpagina.