of
Thumb

Liveblog Q-escape room dag 6

De Q-dj's zitten nu bijna een week opgesloten in de Q-escape room! Lukt het Mattie, Domien, Kaien Bram vandaag om de muzikale code te kraken en zichzelf te bevrijden?

Mattie, Domien, Kai en Bram zitten nu 6 dagen opgesloten in de Q-escape room. Ze moeten daarbij ook het thuisfront missen. De puzzelmaster heeft daar wat op bedacht en gebruikt de geliefden van Kai als troef in de pressure room. Kan Kai de druk aan of breekt hij bij het horen van zijn vrouw en kind? De dj's hebben jouw hulp harder nodig dan ooit! Geniet hier van de samenvatting van dag 6 in de Q-escape room.


Super Mattie Bros

Zodra Mattie op start drukt, begint het spel. De dj's worden helemaal gek: dit is gewoon een customized '90s video game! Hoofdrolspeler: Mattie.

De poppen zijn (compleet) weer op locatie

Waar zijn de dj's zonder luisteraars. Ze zijn allemaal weer terug op locatie mét de juiste poppen. Na het telefoongesprek met Bas, Chelsea, Sacha en Toby begint de lopende band weer te lopen en verschijnt er een nieuw pakketje. In dit pakketje zit een Nintendo spel dat heet 'Super Mattie'.

Misschien wel een van de moeilijkste Pressure Rooms so far

De opdracht aan Kai voor de Pressure Room is duidelijk: In de ruimte staat een knop. Zodra hij die indrukt, begint er een klok te lopen die hij met dezelfde knop moet stoppen op 40 seconden. Achter hem staat een scherm die telt, maar die ziet 'ie zelf niet. 

Zodra hij van start gaat en zit 'ie een hyperfocus. Maar naast een afwijkende tik hoort hij ook nog zijn jeugdhelden Carlo en Irene maar ook een audioboodschap van zijn vriendin en zoontje. Hij blijft gefocust en drukt nét te vroeg op de knop. Mattie, Domien en Bram zijn het eens: "Wat een sadistische opdracht zeg!"

Geen ontsnappoging om 08:15 uur morgenochtend, maar wel heel veel respect voor Kai!

Daar is de Pressure Room weer

Nét wanneer de dj's met luisteraar Chelsea bellen die met de poppen terug is in Rockanje, gaat het alarm af van de Pressure Room.

Het is Kai zijn beurt deze keer...

De dertiende ontsnappoging

Aan zelfvertrouwen geen gebrek, want ze hebben allemaal hun jas aangetrokken. Ze gaan naar huis - denken ze. De volgende antwoorden zijn doorgegeven aan de Puzzelmaster:

Mattie: Pussycat Dolls - 'Don't Cha'
Domien: David Guetta & Rihanna - 'Who's That Chick?
Kai: Elton John & Kiki Dee - 'Don't Go Breaking My Heart'
Bram: De Jeugd Van Tegenwoordig - 'Get Spanish'

De jassen kunnen weer uit, want ze blijven steken op drie antwoorden goed.

Verzamelen bij Q-luisteraar Michael

Alle Q-luisteraars zijn inmiddels gearriveerd bij Michael (mét poppen) en gaan nu de poppen verdelen.

Plan de campagne

Maar hoe moeten ze de poppen bij elkaar brengen? Mattie vat het goed samen: "We wordt een hele grote operatie". De dj's willen de kartonnen poppen bij elkaar brengen op één centraal punt en vervolgens in groepen weer op de vier plekken terug te brengen. Het vinden van een centraal punt is moeilijk, maar luisteraar Michael meldt zich. Hij woont in Zwijndrecht en dat ligt centraal voor alle vier de plekken. Hij biedt zijn huis aan als tijdelijke opslagplek voor de poppen tot dat alles verzameld is. 

Luisteraar Bas gaat vanuit Renesse naar Zwijndrecht rijden en weer terug, luisteraar Chelsea staat op het strand van Rockanje en neemt de borden mee naar Michael. Ook luisteraar Sacha appt dat zij vanuit Varik naar Zwijndrecht gaat rijden. Alleen de borden in Den Bosch moeten nog opgehaald worden.

'Breng de poppen samen'

Er zijn wat luisteraars op locatie die de poppen omschrijven. 

De Puzzelmaster laat weer van zich horen: "Ik leg uit wat de opdracht is. Eigenlijk is het heel simpel. Breng iedereen samen! Alle poppen die bij elkaar horen, moeten naar één plek..."

Livebeelden van vier verschillende locaties

De dj's zien dat er poppen worden neergezet op de verschillende locaties. Met hulp van de luisteraars komen ze erachter dat een camera in Den Bosch staat, een in Varik, een in Renesse en een locatie is nog niet bekend.

Wat moeten ze toch met die poppen daar op locatie?

Pianopuzzel opgelost

Mattie, Domien, Kai en Bram hebben alle zangeressen gekoppeld aan de nummers op het bord. Zodra de laatste zangeres (Alicia Keys) op het bord staat schiet het tv-scherm aan in de ruimte. Op tv komen verschillende camerabeelden voorbij.

Met de voetjes op de piano

De mannen zijn bezig met een nieuwe puzzel: de piano. De kleuren en cijfers op de toetsen van de piano komen overeen met de kleuren en cijfers van het bord aan de andere kant van de ruimte. Zodra Kai op de toetsen gaat staan horen ze verschillende vrouwen het Amerikaanse volkslied zingen. Wie zijn dit? De namen van deze vrouwen moeten ze invullen op het bord. De eerste hebben ze al: Fergie! Nu de rest nog.