of
Liveblogheaders

Liveblog Q-escape room dag 7

De Q-dj's zitten nu bijna een week opgesloten in de Q-escape room!Lukt het Mattie, Domien, Kai en Bram vandaag om de muzikale code te kraken en zichzelf te bevrijden?BEKIJK DE Q-ESCAPE ROOM OP JE TV

7 dagen zaten Mattie, Domien, Bram en Kai opgesloten in de Q-escape room. Ze speelden ontelbaar veel bizarre puzzels en kraakten uiteindelijk dankzij de luisteraars de muzikale code. Vandaag was het begin van het einde van dit avontuur. Geniet hier van de samenvatting van de laatste dag in de Q-escape room 2022.


Benieuwd naar alle hints?

De Puzzelmaster heeft alle hints naar de muzikale code haarfijn uitgelegd. Klik hier om alles terug te kijken.

Jaaa, de code is eindelijk gekraakt!

Na 141 uur is het eindelijk gelukt om te ontsnappen uit de Q-escape room van 2022.

Check hieronder hoe de juiste antwoorden ingevuld werden én hoe de deuren open gingen.

De veertiende ontsnappoging: de muzikale code is gekraakt!

Dag 7 en door de Pressure Room van gisteravond was er vanmorgen om 08:15 uur géén ontsnappoging. Om 12:15 uur was dus de eerste ontsnappoging van de dag. De volgende antwoorden zijn doorgegeven aan de Puzzelmaster.

Mattie: Destiny's Child - '8 Days Of Christmas'
Domien: David Guetta & Rihanna - 'Who's That Chick?
Kai: Elton John & Kiki Dee - 'Don't Go Breaking My Heart'
Bram: De Jeugd Van Tegenwoordig - 'Get Spanish'

ZE ZIJN ONTSNAPT! Ze hebben de muzikale code weten te kraken en ontsnappen uit het Hoofdkwartier van de Kerstman!

Domien opent voor de vorm nog een envelop

De dj's denken zeker te weten dat ze het laatste deel van de muzikale code hebben. Maar 'voor de vorm' maakt Domien toch nog even een envelop open.

"Lief dagboek, vandaag was ik in Haarlem op de Spekstraat Hier heb ik er één gekocht met UV 400 filter en ben daarna nog even naar de Schagchelstraat 19-C gegaan om er één in m’n navel te schieten."

Domien weet het zeker: dit gaat om a pair of Chloe shades en een diamond belly ring zoals in de lyrics van '8 Days Of Christmas' staat. 

De enveloppen op de binnenplaats zijn binnen

Ze hebben de enveloppen al bijna allemaal te pakken. In de brieven zitten de volgende berichten:

Envelop 1: 'Lief dagboek, vandaag gaat het gebeuren. De eerste keer! Nog wel even snel langs de Warmoesstraat 141 geweest voor de veiligheid'

Envelop 2: 'Lief dagboek, Whoop whoop! Helemaal zin in vandaag! Nog even een belletje doen naar 033-4543444 voor een afspraak en dan de sleutels ophalen van mijn nieuwe mobiel!

Envelop 3: 'Lief dagboek! Ik heb er gelukkig nog één gevonden. Ik had nog een waardebon en deze heb ik op Rijnstraat 31 in Arnhem helemaal stuk kunnen slaan.'

Volgens de dj's moeten dit hints zijn naar '8 Days Of Christmas' van Destiny's Child

Bram slaat de agressie van zich af

Door de hengel en de veiligheidshamer was de hint overduidelijk. De ramen mogen eruit en we gaan hengelen! Bram kent weer geen grenzen en de ruit moet het compleet ontgelden.

De telefoon gaat

Na het spelen van de Super Mattie Game kwam er een aanwijzing, die luidde 'Geef elkaar een kus onder de mistletoe'. Daarom gaven Bram en Mattie elkaar zojuist een kus.

Direct hierna ging de telefoon, waarop een stem te horen was met het volgende bericht:

'Rode strepen op een witte steel
Oh, wat een prachtig geheel…
Niets anders is zo zoet
Als dit fijne snoepgoed
Ik weet van geen wijken
Maar misschien moet je eens boven kijken….'

Ze vinden op een van de daken een hengel mét een veiligheidshamer. Moeten ze de ruiten van de Q-escape room gaan intikken?

Domien heeft het spel uitgespeeld

Domien is er even goed voor gaan zitten, en de controller heeft het niet altijd mogen ontgelden. Nu is het spelletje inmiddels wel uitgespeeld. Hij denkt er een theorie achter te vinden, volgens hun een sluitende theorie voor de Pussycat Dolls. 

Als je de nummers die onder de Super Mattie game te horen zijn, komen er allemaal tracks tussen van verschillende jaartallen. Er was geen track te horen afkomstig uit 2001, in dit jaar kwam de track '8 Days Of Christmas' uit. Dit is een track waarvan ze denken dat het de muzikale code kan kraken.

Het spel is uitgespeld, en Domien krijgt in beeld te zien: 'Goed gedaan, game uitgespeeld maar nog niet uitgepuzzeld.'

Er zijn een 8-tal high scores in beeld gekomen, is het mogelijk om de code te ontcijferen? Als Domien in een online generator de high scores invult, komt er de volgende zin uit: 'Geef elkaar een kus onder de mistletoe'

De Q-Christmas Express is weer terug met een antwoord

De Q-Christmas Express is erg snel deze ochtend, hij is namelijk al terug met antwoord op de gestelde vraag. 'Ja, dat klopt jongens. Maar jullie vliegen alsnog alle kanten op met de theorieën. Vergeet de dolls, maar focus je eens op die pop. Weet je Roos nog, die slaapt nu dus daar heb je geen kind aan.'