Ben je deze zomer in het buitenland? Goed nieuws, want Qmusic gaat gewoon met je mee! Download hier de Qmusic app.

Vanaf 15 juni 2017 bel, sms én internet je in de hele EU gewoon vanuit je Nederlandse bundel. Dat betekent dat je Q kunt streamen zonder je zorgen te maken over extra kosten of een onverwacht hoge telefoonrekening.

Geen wifi meer nodig

Deze zomer hoef je niet op zoek naar een brakke wifi-verbinding op de camping om iets van Q mee te krijgen. De zogenaamde roamingkosten bestaan vanaf 15 juni niet meer. Nergens in de Europese Unie.

Welke providers?

Het verbod op roaming (hogere kosten voor bellen/internetten in het buitenland) is een Europese regel en geldt voor alle providers in de Europese Unie. Hierdoor kun je ook op vakantie of op reis gebruik maken van je eigen bundel, die je ook in Nederland gebruikt, zonder extra kosten.

Regels voor onbeperkte data

Heb je een abonnement met onbeperkte data? Dan is er een faire use limiet om misbruik te voorkomen. Check voor de hoogte van het limiet je eigen telecomprovider. De EU heeft de regels hiervoor zo opgesteld dat het limiet vrij hoog is. 

Qmusic app

Heb jij de Qmusic app al geïnstalleerd? Klik hier om de iOS of Android app te downloaden en neem Qmusic mee op reis!

Wat kost een uur Qmusic streamen?

We proberen je een stream te geven met een zo goed mogelijk geluid met zo min mogelijk dataverbruik. Gemiddeld kost een uur Qmusic streamen 56mb. 

Voorbeeldje: Stel, je gaat 2 weken op vakantie binnen de EU en je hebt een databundel van 2GB. Dan kun je iedere dag Het Foute Uur luisteren en dan houd je nog ruim een gieg aan data over om al je vakantiefoto's op Instagram te zetten, iedere dag te WhatsAppen en via internetbankieren toch nog even een extra opname van je spaarrekening te doen.

Welke landen?

Internetten, bellen en sms'en vanuit je eigen Nederlandse bundel kan vanaf 15 juni 2017 in alle landen van de Europese Unie. Dat zijn naast Nederland (in alfabetische volgorde): België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) en Zweden.

Disclaimer: Wij geven je de tip om ook op vakantie zorgeloos Qmusic te streamen. Het is een advies en je blijft natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor je telefoonkosten. Let dus goed op of je je in één van de landen van de Europese Unie (zie hierboven) bevindt en houd de waarschuwingen van je telecomprovider in de gaten als je het limiet van je (data)bundel bereikt. Veel luisterplezier gewenst. Ook op reis!