Deze week maak je bij Q-music kans op Q-live tickets voor Calvin Harris in Belfast. Maar wat weet jij eigenlijk van de Schotse DJ? We hebben 10 weetjes voor je op een rijtje gezet!

1. Calvin Harris is niet zijn echte naam

Zijn moeder spreekt hem gewoon aan met Adam.

2. Calvin Harris is vroeger gepest

Calvin Harris werd vroeger gepest omdat hij destijds heel lang was, een voordeel was wel dat hij daardoor hard kon rennen. Moet je kijken wie er het laatst lacht, wij denken de best verdienende DJ van de wereld. ;-)

3. Calvin Harris is ontdekt op MySpace

Een medewerker van platenlabel EMI kwam Calvin Harris tegen op MySpace, de voorganger van Hyves en Facebook, zo is het balletje gaan rollen. Hetzelfde jaar nog tekende hij bij Sony en bracht hij zijn debuutsingle 'Acceptable In The 80's' uit.

4. Calvin Harris is een recordhouder

Zijn album 18 Months leverde hem 9(!) top 10 hits in Groot-Brittanië op, dit heeft tot op heden nog niemand met één album weten te flikken.

5. Calvin Harris is model

Sinds kort is Calvin Harris model voor modemerk Armani.

6. Calvin Harris zingt nummers zelf in

"When I met you in the summer..." Mag jij raden wie dat heeft ingezongen. Juistem: Calvin Harris! Ook onder andere 'Under Control' is door de DJ ingezongen.

7. Calvin Harris wilde vroeger profvoetballer worden

Voor de muziek zijn leven over heeft genomen ambieerde Calvin Harris het winnen van de wereldbeker als professionele voetballer.

8. Calvin Harris cancelde een tour met Katy Perry

Calvin Harris zou in 2011 in het voorprogramma van Katy Perry staan, maar cancelde dit op het laatste moment omdat hij er niet uit zou komen met het management. Katy Perry was daar niet heel blij mee.

9. Calvin Harris sloeg samenwerking Gaga af

De DJ wees in 2008 eens een track van Lady Gaga af. Toen dit nieuws uitkwam leidde het tot een woordenwisseling tussen de twee op Twitter, gelukkig hebben Calvin en Gaga het snel weer bijgelegd.

10. Calvin Harris is ooit het podium van X-factor op gestormd met een ananas

Sindsdien is hij nooit meer toegelaten in het programma... Gek hè?

Wil jij de 'Summer'-DJ in levende lijve gaan zien? Klik dan snel op deze link om te zien hoe jij kans kunt maken op de Q-live tickets voor Calvin Harris in Belfast!