Niet alle meesterwerken vergen zeeën aan tijd, zo is het ook met muziek. Want wist je dat een aantal van de grootste hits in minder dan één uurtje geschreven zijn? We hebben er een aantal voor je op een rij gezet!

Rihanna - 'Diamonds' (14 minuten)

Zoals je misschien al wist is het nummer geschreven door Sia. Het is één van de grootste hits van Rihanna, maar het duurde niet langer van 14 minuten om deze track te ontwikkelen. En dan krijg je dus dit:Lorde - 'Royals' (30 minuten)

Het nummer leverde Lorde een Grammy op en was de kickstart van haar carrière. Bizar is het dan ook om te bedenken dat de zangeres dit nummer in een kleine half uurtje schreef.Ed Sheeran - 'Thinking Out Loud' (20 minuten)

Leuk weetje, deze hit van Ed Sheeran is in no time geschreven... Op een gitaar die hij ooit heeft gekregen van Harry Styles van One Direction!


Adele - 'Skyfall' (10 minuten)

Blijkbaar is het een trend om Bond-songs snel te schrijven. Sam Smith gaf aan zijn nog niet onthulde track in 20 minuten te hebben geschreven. Adele doet er een schepje bovenop en schreef 'Skyfall' in 10 minuten!


Icona Pop & Charli XCX - 'I Love It' (30 minuten)

Het nummer is geschreven en ingezongen door Charli XCX, dit alles gebeurde gewoon in een half uurtje.


Sam Smith - Stay With Me (40 minuten)

"Het kwam er in één keer heel natuurlijk uit." Aldus Sam Smith over het schrijven van 'Stay with Me'.


Taylor Swift - 'We Are Never Ever Getting Back Together' (25 minuten)

Het kostte Taylor Swift 25 minuten om de track te schrijven die ze aan haar familie liet horen, zodat ze vervolgens een dag later woord voor woord alles konden meezingen omdat ze het nummer niet uit hun hoofd konden krijgen.Beyoncé - 'Single Ladies' (20 minuten)

Oké, het nummer is misschien in 20 minuten geschreven. Maar hoe lang zullen ze gedaan hebben over die iconische danspasjes?


Lady Gaga - 'Just Dance' (10 minuten)

Het heeft Lady Gaga en de producers één rondje koffie gekost om de vliegende start van een mooie carrière te schrijven. Blijf dit onthouden als je weer eens doelloos voor je uit zit te staren. ;-)


Sia - 'Titanium' (40 minuten)

Hey, daar hebben we Sia weer! Dit keer gaat het om een nummer dat ze samen met David Guetta heeft uitgebracht. Ook weer in no-time geschreven.


Meghan Trainor - 'All About That Bass' (45 minuten)

Het lijkt wel alsof nummers die de start van een carrière zijn het snelst geschreven worden. Ook Meghan Trainor deed er maar drie kwartier over om 'All About That Bass' in elkaar te flansen.


Lady Gaga - 'Born This Way' (10 minuten)

En daar hebben we Lady Gaga weer! Naast 'Just Dance' heeft de zangeres ook 'Born This Way' in een kleine tien minuten geschreven.