De tijd van het jaar waarop we massaal gaan terugblikken is weer aangebroken, zojuist heeft Twitter een overzicht van #2014 bekendgemaakt. Zo stond het afgelopen jaar in het teken van de selfie, en werd de tweet van Ellen DeGeneres tijdens de Oscars het méést geretweet.


Van alle artiesten is Justin Bieber het meest populaire gespreksonderwerp op Twitter, maar hij wordt op de voet gevolgd door Niall, Harry en Liam van One Direction. Ariana Grande, Demi Lovato en Lady Gaga staan ook in de lijst van meest besproken artiesten op Twitter, net als Beyoncé, Louis Tomlinson en Taylor Swift.

Katy Perry mocht dit jaar de meest volgers verzamelen, met een toename van 13 miljoen volgers heeft de zangeres er nu 60,3 miljoen en bezit daarmee de meest gevolgde account wereldwijd. Gisteren maakte Youtube dat de clip van 'Dark Horse' de populairste muziekvideo van het afgelopen jaar is.

Maar Twitter heeft meer tweets uitgelicht die noemenswaardig waren in 2014. De terugblik van One Direction-ster Niall Horan op de vogelvlucht van zijn carrière bijvoorbeeld, of de ophemeling van de hoed van Pharrell Williams.Bekijk hier het gehele jaaroverzicht van Twitter. Oh, en mocht je @QmusicNL nog niet op Twitter volgen... Doe dat dan heel snel!