Ron belde vanmorgen naar Mattie & Wietze met een briljant idee. Hij vroeg zich af waarom Mattie & Wietze geen scheurkalender maken van al die geluksmomentjes die je iedere ochtend bij ze hoort. Ja waarom eigenlijk niet? Die gaat er nu dus ook komen, een scheurkalender met een geluksmomentje voor iedere dag en Ron krijgt het eerste exemplaar overhandigt.

Wat een kut voetbal hè? Dat slaat niet op de gister met 0-2 gewonnen wedstrijd van Oranje op Turkije, maar op de laatste woorden van grensrechter Richard Nieuwenhuis. Het is ook de pakkende titel van het boek van Maarten Bax. Hierin gaat het over de gevolgen van de dood van de grensrechter. Mattie & Wietze spraken hem en het ging onder andere over de familie van Richard die letterlijk en figuurlijk ziek zijn geworden van zijn dood.

En vorige week ging het tot drie keer toe hopeloos mis met Mattie en De Reünie. Daarom bleef vandaag voor Wietze de opdracht van vorige week staan: maak een willekeurig persoon wijs dat je bij hem of haar in de klas hebt gezeten en barst vervolgens in tranen uit tijdens het gesprek. Het ging Wietze een stuk beter af!