De meesten artiesten zijn jarenlang aan het schrijven in de hoop die ene hit te scoren. Het is dan ook best schokkend dat er artiesten zijn die uiteindelijk een hekel krijgen aan hun eigen klassiekers. Dit zijn er vijf:

Lady Gaga - Telephone
"Ik haat 'Telephone'. Is dat slecht om te zeggen?", dat zijn echt de woorden van Lady Gaga zelf. Mother Monster biecht keihard op een hekel te hebben aan haar duet met Beyoncé: "Het is het liedje waar ik de meeste moeite mee heb om naar te luisteren." Overigens is de haat echt voor het liedje en heeft het niets met haar collega te maken: "Beyoncé en ik zijn geweldig samen."

Oasis - Wonderwall
Oasis scoorde een wereldhit met 'Wonderwall', maar het succes had een keerzijde. Frontman Liam Gallagher legt uit, in zijn geheel eigen woorden: "Ik kan fucking niet tegen dat fucking liedje! Elke keer als ik het moet zingen wil ik kokhalzen." Volgens Liam was het grootste probleem dat het zo'n grote hit werd: "Je gaat naar Amerika en daar zeggen ze: 'Ben jij Meneer Wonderwall?'. Dan wil je iemand in het gezicht slaan."

Gotye - Somebody That I Used To Know
Één van de grootste hits van de afgelopen jaren moet toch echt Gotye zijn met 'Somebody That I Used To Know'. Zelf wordt de artiest inmiddels niet lekker van zijn song: "Soms word ik er een beetje ziek van. Mijn inbox bevat, elke dag, minstens vijf covers, parodieën of remixen ervan. Er zit een maximum aan hoe vaak je naar een liedje kan luisteren."

Madonna - Like a Virgin
'Like a Virgin' is één van Madonna's grootste hits, maar de Queen of Pop wil er niets meer van weten. "Ik weet niet zeker of ik 'Like a Virgin' ooit nog kan zingen. Ik kan het gewoon niet", zei ze tegen een Amerikaans radiostation. Maar alles is te koop en dus ook Madonna: "Tenzij iemand mij betaalt, zoals 30 miljoen dollaar of zo."

Vanilla Ice - Ice, Ice Baby
Als je in je carrière maar één hit weet te scoren zou je er toch trots op moeten zijn? Vanilla Ice denkt daar anders over. Het Amerikaanse 'one hit wonder' had zo'n hekel aan zijn song 'Ice, Ice Baby' dat hij in 1999 live op tv bij MTV de videoband met de clip vernietigde. Vanilla Ice was daarna nog niet afgekoeld en toen moest ook het decor van de tv-zender er aan geloven.