De ochtendshow van Mattie & Wietze bestaat deze maand vijf jaar! Om te vieren dat ze al vijf jaar aan elkaar vast zitten gaan Mattie & Wietze een week lang letterlijk geboeid door het leven.

Maar het is ook een mooi moment om even terug te blikken op alle dingen die de heren hebben meegemaakt. We vroegen je naar jouw favoriete Mattie & Wietze fragment van de afgelopen 5 jaar, daarnaast hebben we ook nog wat favorieten van de jongens zelf toegevoegd.

De Lokfiets

Dé favoriet van onder meer Q-luisteraars Deborah, Pieter en Steffie. Het moment dat Wietze Mattie terug wist te pakken met de lokfiets.

En ook van Jacquelien: Hmmm.... lastig! Als ik moet kiezen 'de lokfiets'. Als ik niet hoefde te kiezen: elke ochtend die aanstekelijke lach van Wietze. In de trein kijkt men me soms heel vreemd aan als ik ineens zit mee te grienen (bulderend lachen wordt niet gewaardeerd in een stiltecoupé)!


Mattie & Wietze als scheidsrechters

Wat komt er allemaal bij kijken als je scheidsrechter bent? Die vraag liep een beetje uit de hand en zo stonden Mattie & Wietze op het voetbalveld.


Wietze in de reclamemast

Vergeet ook vooral niet die keer dat Wietze 45 meter de hoogte in ging om Mattie van een snorretje te voorzien.


Egg Roulette

Voorafgaand aan de lokfiets heeft Mattie Wietze al eens flink in de maling genomen... Met eitjes!

Tamara: "Dat geintje met die eieren was hilarisch maar eigenlijk ook omdat Tom (van de redactie) dat bedacht had!"

Michel: "Het stukje met de eieren is mijn favoriet, het blijft leuk om te zien dat Wietze eens op z'n nummer wordt gezet."


Fanfare voor jarige Mattie

Mattie & Wietze vieren elkaars verjaardag altijd uitbundig. De éérste keer dat er een verjaardag gevierd werd in de uitzending kreeg Mattie een bijzonder muziekspektakel cadeau.


Van Ruilen Komt Huilen

Kennen Mattie & Wietze elkaar door en door? Dat zijn ze gaan uittesten door een week lang compleet van leven te ruilen.

Het favoriete fragment van Q-luisteraar Judith: "Dat jullie gingen ruilen van leven was het moment dat ik definitief koos voor elke ochtend jullie ochtendshow... elke avond die filmpjes kijken!"


De Fred van Leer steeg

Elke vrijdag rond 08.45 uur bellen Mattie & Wietze met Fred van Leer. Dat is normaal altijd al hysterisch, maar wanneer Fred jarig is is het helemaal feest.


De Wietzeria

Voor zijn verjaardag kreeg Wietze ooit een eigen pizzeria cadeau. Mattie is degene die recensies opneemt.


Undercover op Prinsjesdag

Kennen we Joost Prinsen nog? Het alter ego van Wietze ging langs de kant staan tijdens Prinsjesdag om te kijken hoe vaak hij de pers wist te halen.


Mattie & Wietze te paard

De heren zijn niet de grootste paardenliefhebbers, en dat laten ze nogal eens merken. Maar nieuwslezeres Fien was er op een dag he-le-maal klaar mee.

Rianne: "Lastig kiezen, denk toch wel het ritje te paard want paardrijden is zo makkelijk toch heren?"


Mattie in Zwolfje

Inmiddels is Mattie alweer een aantal mascottes verder, maar het begon allemaal toen hij in Zwolfje ging, de mascotte van PEC Zwolle.


Kop die bal in de goal

Omdat niemand zonder een WK-hit kan.


Wietze wordt vader

Mattie & Wietze staan erom bekend veel verhalen uit hun leven met je te delen. Dit is een van die bijzondere momenten.


Oppassen!

Kennen we Chiara en Aurora nog? Mattie & Wietze hebben een week lang om de kids van twee luisteraars gepast om te ontdekken wie van de twee de beste vader is.

Patricia: "Zo moeilijk om één moment te kiezen, maar ik vond jullie oppas avontuur echt super leuk! Waar ik het meeste naar uitkijk is de week waarin jullie aan elkaar vast zitten. Ik geloof dat daar ook hilarische momenten van komen."

Marielle: "De oppasweek. Ons zoontje van 8 zei van de week nog dat hij zo graag zou willen dat jullie een keertje komen oppassen."


Lopen op LEGO

Q-luisteraar Richard: "De legoblokjes op de loopband blijft mijn favoriet! Dat filmpje daarvan blijft elke keer dat ik hem bekijk hilarisch."


Auto Mattie weggesleept

Mattie is niet de eerste die je zal terugbetalen als je wat uitgeleend. Niet omdat hij het niet wil, maar omdat hij het vergeet. Maar Wietze vond een gepaste maatregel.


Vliegen in een F-16

Een paar jaar geleden maakte je bij Mattie & Wietze kans op niet zomaar een prijs... Een vlucht in een F-16!

Ben: Het mooiste moment is toch wel om 08.55 dan is de reclame en hoor je ze de dag erop weer (geintje natuurlijk).


Miss Montreal - 'Wonderful Days'

In vijf jaar tijd zijn er bij Mattie & Wietze veel covers gedaan. Eén van de tofste was toch wel Miss Montreal die voor de Top 500 van het Foute Uur 'Wonderful Days' zong.


De Bloemenzaak

Cor en Anita waren toe aan een dagje vrij, dus wat doen Mattie & Wietze? Die nemen de hut over!


De doedelzak van Wietze

Wietze heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij een doedelzak écht een tof instrument vindt. Dus had Mattie een gepast cadeau voor hem.

Marlies: "Mattie en Wietze? Wie zijn de Mattie en Wietze dan???!"


Het Mattie & Wietze Restaurant

Om geld op te halen voor virtual reality in het Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben Mattie & Wietze een week lang hun eigen restaurant geopend.

Robin: "Het Mattie en Wietze restaurant, zo'n mooie actie! Volgend jaar weer? Maar dan voor een ander goed doel?"


Mattie in zijn Eendje

Een verjaardagscadeau is niet altijd leuk. Vooral niet als je een verkeerde keuze maakt.


Terug naar het begin!

Het avontuur van Mattie & Wietze begon ooit in De Bijenkorf. Vijf jaar geleden bleven ze een nachtje slapen in de etalage van het warenhuis.

Vincie: "Dat jullie in de etalage van de Bijenkorf zaten! En dat jullie terug zwaaiden toen ik zwaaide!"