De wereld leert de jongens van 5 Seconds Of Summer zo langzamerhand steeds beter kennen. Van Nederland tot aan Chili, wereldwijd hebben de de heren hoge noteringen in de iTunes hitlijsten. Luke, Ashton, Calum en Michael streven een nobel doel na, namelijk pop punk terugbrengen in de hitlijsten.

De Australische band die doorbrak met het nummer 'She Looks So Perfect' spreekt in een interview over het begin van 5 Seconds Of Summer. "Wanneer je een band begint dan doe je dat om lol te hebben met je vrienden, maar wie had dit ooit kunnen bedenken."

5 Seconds Of Summer staat momenteel in het voorprogramma van One Direction en heeft ook al hordes gillende fans achter zich aan, maar daar is het ze niet per sé om te doen. "Het liefst willen we dat de Australische locals onze muziek zullen horen en vervolgens denken, wat een lekker nummer!"

De band heeft alle nummers van het debuutalbum, dat morgen uitkomt, zelf geschreven. Op één na dan, het onlangs verschenen 'Amnesia' is namelijk geschreven door Benji en Joel Madden van de band Good Charlotte. Hoewel ze het eerst niet wilden gebruiken gingen de jongens van 5SOS toch overstag omdat ze het zo'n lekker nummer vonden.

5SOS blijft hartstikke nuchter onder al dit succes op jonge leeftijd. De leeftijd van de jongens verschilt dan ook van 17 tot en met 19 jaar. De 'Don't Stop'-band geeft ook aan absoluut geen last te hebben van de gevreesde rockstar-problemen.