Beyoncé schijnt 50 liedjes bestemd voor haar nieuwe album in de prullenbak te hebben gegooid. Het komt vaker voor dan je denkt: een artiest krijgt een liedje aangeboden, maar bedankt voor de eer. Vervolgens neemt een andere artiest het liedje op en het wordt een grote hit. Hier zes voorbeelden:

'Party In The U.S.A.'

Jessie J wilde hem niet; Miley Cyrus wel
Samen met haar songwriters schreef Jessie J in 2008 het liedje 'Party In The U.S.A.' voor haar debuutalbum. De Britse zangeres vond het liedje echter niet 100 procent bij haarzelf passen en besloot het nummer niet op haar album te zetten. Het werd vervolgens aangeboden aan Miley Cyrus, die het nummer wel zag zitten. De tekst werd iets aangepast en Miley scoorde er vervolgens een grote hit mee in de zomer van 2009.

'Telephone'

Britney Spears wilde hem niet; Lady Gaga wel
In 2008 bracht Britney Spears haar zesde album Circus uit. Het had niet veel gescheeld of 'Telephone' had op de tracklist gestaan, maar Britney wilde dat niet. De schrijfster van het nummer bleek de toen net doorgebroken Lady Gaga, die het nummer uiteindelijk zelf opnam in duet met Beyoncé.

'...Baby One More Time'

TLC wilde hem niet; Britney Spears wel
Gelukkig zei Britney Spears op belangrijke momenten wel "Ja!" tegen liedjes. Haar debuutsingle '...Baby One More Time' was aanvankelijk namelijk bedoeld voor TLC, maar de 'Waterfalls'-groep wilde het niet hebben voor hun album FanMail. Eind goed, al goed: voor Britney werd het haar doorbraak en TLC had met FanMail andere grote hits als 'No Scrubs' en 'Unpretty'.

'Since U Been Gone'

P!nk wilde hem niet; Kelly Clarkson wel
Songwriters Dr. Luke en Max Martin staken hun koppen bij elkaar en schreven 'Since U Been Gone'. De track moest P!nk een nieuwe hit bezorgen, maar de zangeres wilde het nummer niet hebben. Producer Clive Davis overtuigde de songwriters om het nummer aan American Idol winnares Kelly Clarkson te geven voor haar tweede album. Met succes; het werd een dikke hit.

'Don't Cha'

Paris Hilton en Sugababes wilden hem niet; Pussycat Dolls wel
Zowel Sugababes als, jawel, Paris Hilton hadden geen interesse in 'Don't Cha' en zo kwam de single bij de Pussycat Dolls terecht. De dames kozen het nummer als debuutsingle voor hun debuutalbum PCD en scoorden een dikke hit. Datzelfde kan helaas niet gezegd worden van Paris Hilton, die met haar debuutalbum Paris bij lange na geen hit wist te scoren zo dik als 'Don't Cha'.

I'm A Slave 4 U'

Janet Jackson wilde hem niet; Britney Spears wel
Niemand minder dan Pharrel Williams schreef 'I'm A Slave 4 U' voor Janet Jackson, maar de 'Together Again'-ster wilde het niet hebben. En zo kwam het behoorlijk seksueel geladen liedje terecht op Spears' derde studioalbum Britney. Misschien maar beter dat Janet het liedje doorgaf. Anders hadden we Britney nooit het liedje live zien zingen met een gele python om haar nek tijdens de MTV VMA's in 2011.

In deel 2 ontdek je volgende week wie 'Whataya Want From Me' niet wilde hebben en welk liedje Chris Brown cadeau gaf aan Rihanna.