Elke EDM track krijgt het voor elkaar om je te laten dansen, maar wedden dat een nummer een compleet ander gevoel kan overdragen wanneer je de elektronische inruilt voor een akoestische versie?

Van Kygo tot aan David Guetta, we hebben zeven akoestische varianten van bekende dance nummers voor je op een rijtje gezet:

1. Kygo & Conrad

Wist je dat Kygo naast een geweldige EDM producer ook een prima pianospeler is? Dat blijkt wel in de volgende video van 'Firestone'.


2. David Guetta & Sam Martin

Samen scoorden de twee een gigantische hit met het nummer 'Dangerous', maar moet je eens horen hoe het nummer óók kan klinken.


3. Swedish House Mafia & John Martin

Ondanks dat de Swedish House Mafia niet meer bij elkaar zijn blijf je de track 'Don't You Worry Child' overal horen. Maar ken je deze akoestische versie ingezongen door John Martin al?


4. Avicii & Aloe Blacc

Toch stiekem wel één van de grootste hits van de afgelopen jaren, maar dan nu enkel met een gitaar.


5. Armin van Buuren & Trevor Guthrie

En natuurlijk is er ook een track van Nederlandse bodem, deze keer in een orkestrale uitvoering verzorgd door John Ewbank en ingezongen door Trevor Guthrie.


6. David Guetta & Sia

Nog een keer David Guetta, gewoon omdat het kan. Deze keer in samenwerking met niemand minder dan Sia!


7. Calvin Harris & Rihanna

Hoewel Calvin Harris al even aan de werk timmerde bleek dit toch echt de grote doorbraak voor de Schotse DJ. Uiteraard in combinatie met de prachtige vocalen van Rihanna die het door hem geschreven nummer zong.