ABBA-songwriters Björn Ulvaeus en Benny Andersson staan niet direct te springen om voor de Britten een liedje te schrijven voor het Eurovisie Songfestival. Maar voor één Britse artiest willen ze het wel overwegen.

"Een hele goede act"

"Een act kiezen is één, maar een liedje schrijven is een heel ander verhaal. Je hebt zowel een goed liedje als een goede act nodig", zei Andersson vrijdag tegen de BBC. "Of wij de Britse inzending willen schrijven? Dat weet ik niet." Ulvaeus reageerde minder aarzelend. "Nee", zei hij duidelijk. "Maar wat is het risico?", vroeg Andersson hem vervolgens. "Het kan niet veel slechter dan de vorige." 

"Het moet dan wel een heel goede act zijn", vervolgde Ulvaeus, waarna beide heren het erover eens waren dat Dua Lipa het dan zou moeten doen.

Eind vorige maand werd duidelijk dat TaP Music, het management achter Dua Lipa, de komende Britse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival kiest. Het bedrijf stapt in nadat het Verenigd Koninkrijk vorig jaar laatste werd met James Newman. Björn en Benny werden met ABBA in 1974 eerste op het songfestival met het nummer Waterloo.

Foto: PhotoShot/Brunopress.nl