Adele is er van overtuigd dat haar stem compleet veranderd is sinds de start van haar carrière. Dit zou álles te maken hebben met haar zwangerschap en haar operatie aan de stembanden.

"Vlak na de operatie was mijn stem anders, heel schoon." Zo vertelt ze in de show van Graham Norton. "Ik heb veel gerookt, dus alle littekens die mijn stem had waren weg na de operatie, alsof ik een compleet nieuwe stem had. Ik kan opeens een stuk hoger en lager zingen dan voorheen."

Maar ook de zwangerschap heeft effect op haar stem gehad. "Tijdens mijn zwangerschap was mijn stem ineens een stuk lager, daarom is 'Skyfall' ook laag ingezongen. Ik kon de hoge noten gewoon niet raken!"

Vergelijk het zelf!

Vind jij ook dat de stem van Adele in al die jaren we haar kennen veranderd is? Luister zelf maar, we hebben één van haar eerste releases tegenover haar nieuwste single 'Hello' gezet.

Wat die nieuwe stem teweeg heeft gebracht gaan we morgen op alle mogelijke manieren ervaren, dan brengt Adele namelijk wereldwijd haar langverwachte album 25 uit!