Het is officieel: Adele zal gaan optreden tijdens het populaire Glastonbury festival in Groot-Brittannië. Die geruchten waren er al, maar dit weekend heeft de zangeres het plotseling bevestigd.

"Zeg niemand dat ik dit verteld heb. Ik denk dat het nog geheim is!", zei ze tijdens haar laatste concert in Londen nadat ze het nieuws bekend maakte.

Kort daarna kwam de bevestiging ook van de organisatie van het grote festival: "Wat een grote eer om de geweldige Adele te kunnen bevestigen als headliner voor zaterdagavond op de Pyramid Stage!"

Verrassing

De headliners van Glastonbury zijn vaak de populairste artiesten van het moment. Toch is het een verrassing dat juist Adele het festival mag gaan afsluiten, de 'Hello'-ster gaf namelijk meerdere keren aan dat neit te durven.

De reden? Haar podiumangst. Zo was ze vorig jaar bij het optreden van Kanye West op het festival en kreeg ze het behoorlijk benauwd: "Ik verstijfde van angst en dacht alleen maar: 'Ik weet niet of ik dit kan doen'."

"Toen ik er naar keek en het publiek zag... ik stond niet eens in de buurt van het podium en het was het grootste publiek dat ik ooit gezien had", zei ze vorig jaar tegen radio-dj Zane Lowe.