Adele heeft na drie jaar ein-de-lijk weer eens een interview gegeven. i-D Magazine kreeg de eer om na een lange stilte eindelijk weer eens in gesprek te gaan met de zangeres.

Van haar eerste droom tot aan nieuwe muziek en het moederen. Alles komt aan bod! We hebben enkele hoogtepunten van het interview voor je opgesomd.

Hartchirurg

Toen Adele 10 jaar oud was overleed haar grootvader. Naast haar eigen rouw voelde ze ook heel goed het verdriet van haar oma. De rouw was zelf zo acuut dat Adele besloot later hartchirurg te worden, "ik wilde de harten van mensen repareren." Toen ze een jaar later in aanraking kwam met lol en jongens heeft ze de droom een beetje laten gaan, tot zover de ziekenhuisambities van de zangeres.

Blocnote per album

25 is na 19 en 21 alweer het derde album van Adele, maar wist je dat élk album begint met een simpele blocnote? "Ik doe het voor elk album. Ik koop een nieuw schrift en ruik eraan, want de geur moet goed zijn. Dan pak ik een grote dikke viltstift en schrijf mijn leeftijd op de voorkant." 25 heeft er vijf uitroeptekens achter staan: "Ik dacht "Hoe is dit in godsnaam zo gegaan!? Van 21 naar 25."

25 is geen 21

Het nieuwe album zal geen 21 zijn, de plaat die miljoenen keren over de toonbank ging en veel records wist te breken. "Ik wilde bewust geen nieuwe 21 maken. Ik wilde niet opnieuw een 'liefdesverdriet'-plaat maken omdat ik geen liefdesverdriet heb. Hoe ik me toen voelde, droevig en alleen, zo voel ik me nu niet. Het zal het waarschijnlijk toch niet toppen, dus wat is het punt."

Stiekeme liefde voor acteren

Voor de videoclip van 'Hello' heeft regisseur Xavier Dolan haar laten acteren, iets wat ze onverwacht heel leuk vond. "Hij zei dat ik nog best goed was ook, ik moest er spontaan van huilen. Weet je wat, ik voel me een beetje een doos dat ik al die jaren heb gezegd dat ik niet wilde acteren, want ik vond het echt heel leuk."

Tenen in het water dippen

Het heeft even geduurd om 25 op te nemen, maar Adele kon absoluut niet opgejaagd worden. "Ik was aan het moederen, ik kon het niet haasten, plus je moet mensen een kans geven om je te missen." In 2013 dook ze samen met Kid Harpoon de studio in om het een en ander uit te proberen. "Gewoon voor de grap, even met mijn tenen terug in het water. Ik kan goed opschieten met Tom, er was totaal geen druk. Maar ik weet niet waarom ik er toen nog niet klaar voor was, ik kon mezelf nog niet helemaal benaderen."

Fan van Teen Mom

Gewoon nog wat losse feitjes. Adele is niet zo van Facebook en gebruikt eigenlijk ook geen Netflix. Stiekem is ze wel helemaal gek van series als Teen Mom, The Walking Dead en American Horror Story.

Bang voor beroemdheid

Adele is enorm beroemd en toch speelt ze het spelletje van beroemd zijn amper. Constant alles delen op social media, gefotografeerd worden door paparazzi... Het is niks voor Adele. "Het is niet alsof ik een anti-beroemde doos probeer te zijn. Ik wil gewoon een echt leven hebben zodat ik daar muziek over kan schrijven. Niemand wil luisteren naar een track van iemand die zijn connectie met de realiteit kwijt is."

Wil je meer Adele? Klik hier voor het complete interview met de zangeres!