Het album '21' van Adele is in de Verenigde Staten net als in 2011 de best verkochte plaat van het afgelopen jaar.

Adele heeft daarmee een unieke prestatie geleverd. Het is namelijk de eerste keer sinds Nielsen SoundScan de albumverkopen in 1991 in de gaten begon te houden, dat hetzelfde album twee jaren achter elkaar bovenaan de lijst staat. In 2012 ging het album ruim 4,4 miljoen keer over de toonbank. Dat is wel minder dan het jaar ervoor, toen '21' meer dan 5,8 miljoen keer werd verkocht.

2x One Direction
Taylor Swift staat op de tweede plaats met haar album 'Red' dat 3,1 miljoen keer over de toonbank ging. Het debuutalbum 'Up All Night' van One Direction staat derde met dik 1,6 miljoen verkochte exemplaren en ook de vijfde plaats is voor de boys. Hun tweede album, genaamd 'Take Me Home' werd meer dan 1,3 miljoen keer aangeschaft.

Justin scoort 3 op rij
Voor het derde jaar op rij staat een album van Justin Bieber in de top tien. 'Believe' komt net als 'Take Me Home' van 1D uit op ruim 1,3 miljoen verkochte albums. Daarmee staat Justin op de zesde plaats in de ranglijst.

De top 10 van artiesten met de meest verkochte albums in de VS in 2012 zijn: Mumford & Sons (4), Carrie Underwood (7), Luke Bryan (8), Lionel Richie (9) en Jason Aldean (10).