Het Amerikaanse zakenblad Forbes is dol op lijsten, dus de redactie stelt er regelmatig eentje samen. Zo werd er al eens opgesomd wat dj's verdienen. Nu is daar een nieuwe lijst verschenen: 30 Under 30 Europe. 

Dit is een verzameling van mensen die met hun bekendheid invloed uitoefenen op een positieve manier. In dit overzicht spotten we sporters, acteurs en actrices én artiesten (check die hieronder). Al deze mensen hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal onder de 30 jaar. 

happy rita ora GIF by Chelsea Handler

Zara Larsson (20 jaar) 

'Symphony' en 'Lush Life' zijn al twee redenen waarom deze zangeres waarschijnlijk in dit overzicht staat, maar er zijn er natuurlijk veel meer. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze dus al groot succes, en daarom staat ze in deze lijst. 

Dua Lipa (22 jaar) 

Dua en haar muziek gaan lekker. Dat vinden jullie ook, want ze staat met haar 'Homesick' op de nummer 1 in de Q25. Naast deze track had ze ook hits te pakken met 'New Rules' en 'Be The One', en deze kwamen allemaal voorbij toen ze langs kwam voor een optreden in onze Qube.

Thank you @forbes for putting me in your 30 under 30 list ❤️#ForbesU30Europe
Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa) op


Rita Ora (28 jaar) 

Rita wilde een comeback maken met de single 'Your Song', en da's héél goed gelukt. Ook haar nieuwste track 'Anywhere' gaat lekker, en eindigde dankzij jullie in de laatste Q25 op nummer 6

Little Mix (20 en 26 jaar)

Perrie Edwards is de jongste van de groep met haar 20 jaar. De overige meiden Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock en Jade Thirlwall hebben allemaal dezelfde leeftijd: 26. Sinds de opnames van het programma X Factor in 2011 vormen ze de groep Little Mix. 

Met hits zoals 'Shout Out To My Ex' en 'Reggaetón Lento' is het geen wonder dat ze in deze lijst staan. 

laugh shout out to my ex GIF by Little Mix

Benieuwd welke mensen er nog meer in dit overzicht staan? Check dan hier de hele lijst...