De winnaar van de Top 40 World Tour 2020 is bekend! Tijdens de uitzending van de Top 40 presenteerde Q-dj Domien de finale van de Top 40 Quiz. Luisteraar Amy wist de meeste vragen goed te beantwoorden en gaat op de supervette World Tour.

De finale

In een zinderende finale nam Amy het op tegen Larissa. Beiden hadden afgelopen weken mee gedaan aan de Top 40 Quiz. Waar Larissa net één ronde voor de finale op de zogeheten 'hot seat' terechtkwam, had Amy het eerder al acht ronden lang volgehouden op de hot seat. Ze stond daarmee bovenaan in het klassement en bemachtigde zo een finaleplek. 


Muzikale wereldreis

De Top 40 World Tour brengt Amy samen met een vriend of vriendin langs Camila Cabello in Kopenhagen, Billie Eilish in Rio, Justin Bieber in Phoenix, Maroon 5 in Chicago en Dua Lipa in Dublin. De muzikale wereldreis start eind mei en zal voorlopig gewoon doorgaan. 

Naast de 5 top acts in 5 wereldsteden, biedt de Top 40 World Tour nog vele extra's. Zo mag Amy in Kopenhagen op de foto met Camila Cabello, maakt ze in Brazilië een sunset zeiltocht langs de mooiste plekken van Rio en vliegt ze in een helikopter boven Chicago. Andere activiteiten zijn o.a. een bezoek aan de Grand Canyon en de set van Game of Thrones in Ierland. Tot slot krijgt de winnares 1.000 euro zakgeld mee.