Het Symphonica in Rosso concert met Anouk van vanavond (20 oktober) gaat niet door. Haar stemproblemen blijken hardnekkiger dan gedacht en ondanks intensieve doktersbehandelingen heeft Anouk na de show van vrijdag meer tijd nodig om te herstellen.

Pijnlijk en schadelijk
Haar ontstoken en gezwollen stembanden zijn vrijdag met prednison behandeld waardoor ze wel heeft kunnen zingen, maar de belasting van de show in combinatie met haar ontstoken stembanden hebben onvoldoende tijd gehad om te herstellen. Het zingen is nu te pijnlijk voor Anouk en ook schadelijk op de lange termijn.

Genoeg tijd
De 'Wigger'-zangeres denkt dat de tijd tussen van het concert van afgelopen vrijdag en die van aanstaande woensdag lang genoeg is voor haar stembanden om weer een concert van twee uur aan te te kunnen. Het concert van woensdag 23 oktober gaat dan ook gewoon door.

Nieuwe datum
Voor de afgelaste show van vanavond wordt een andere datum gezocht. Anouk moest afgelopen woensdag al haar eerste Symphonica in Rosso op het laatste moment cancellen vanwege stemproblemen.

Foto: ANP