Zoals iedere dinsdag, schuift de APP-man aan.
Hij had vandaag als thema: HOTEL!
Het Q-hotel opent vrijdag en alle reden om de vette apps bij te zoeken.
Hieronder de besproken apps en daaronder weer de linkjes

Couchsurfing voor iPhone en Android (Gratis)
Geen zin in een duur hotel, maar wel op zoek naar een overnachting die liefst gratis is? Dan kan CouchSurfing je misschien helpen. Via de site CouchSurfing.org kan je in de meeste steden wereldwijd in contact komen met mensen die je een bed (of bank!) kunnen aanbieden om te slapen. Meestal gaat dat gepaard met wat sociale activiteiten zoals samen eten, koken of de stad bezoeken, want het is bij velen de bedoeling dat het voor beide partijen ook leuk of zinvol is. Door bij een local te slapen kom je vaak achter de leukste incrowd plekken in een stad, in plaats van de standaard foldertjes die bij een hotelreceptie te vinden zijn. Let wel goed op de reviews die mensen krijgen van anderen want je weet natuurlijk nooit precies wat iemand voor plannen heeft als hij een bed beschikbaar stelt en uiteraard zijn er ook al groepen te vinden die met een bepaald doel hun woning ter beschikking stellen (say-no-more, say-no-more!). Dus hou je koppie er bij want als het niet goed voelt, dan is het dat meestal ook niet. Daar staat tegenover dat er vele honderdduizenden zijn die hele positieve ervaringen hebben met deze dienst en die op deze manier leuke nieuwe vrienden maken.

AirBnB voor iPhone, Android (Gratis)
Wil je geen hotel, maar wel de privacy van een eigen ruimte, kijk dan eens naar AirBnB. Deze dienst maakt het mogelijk voor huizenbezitters om een kamer of zelfs hele huis tegen betaling beschikbaar te stellen. In alle grote steden is al een goed aanbod te vinden. Het is meestal goedkoper dan een hotel en vaak wel een stuk persoonlijker, en er bestaat een kans dat je op bijzondere plekken terecht komt en even kunt snuffelen aan het leven van een local. Ook hier geldt dat het erg berust op wederzijds vertrouwen want alle afspraken zijn uitsluitend tussen aanbieder en kamerzoeker. Door het succes mag je aannemen dat het erg goed werkt. Hier zijn de reviews van anderen ook weer belangrijk en bij twijfel niet doen. Overigens zijn er al geluiden dat bepaalde steden, waaronder Amsterdam, overwegen om AirBnB aan strenge banden te leggen, omdat het in principe een illegale activiteit is. Verhuurders voldoen tenslotte niet altijd aan de voorwaarden van de brandweer e.d. waar hotels wel aan moeten voldoen. Dus doe er nog je voordeel mee nu het nog kan!

Triptease voor iPad (gratis)
Iedereen leest wel de reviews van hotels en vakantiehuizen voordat men boekt. Het is ook een van de belangrijkste criteria waarop veel mensen iets boeken vie booking websites. Maar reviews lezen is vaak een behoorlijk saaie gebeurtenis. Triptease wil daar verandering in brengen door de reviews als een magazine te presenteren. Ze schrijven zelf reviews over hotels e.d, maar elke gebruiker kan dat doen en zijn eigen reviews plaatsen. Je kunt hier een paar fraaie fotos bij plaatsen en daarin zelfs een pakkende tekst toevoegen zodat elke review als een soort glossy gelezen kan worden. Alle reviews zijn ondergebracht in categorieën zoals "Romantisch", "Voorde familie", "Cultureel", "Strand" et cetera. De dienst is net gestart, dus het aantal reviews loopt nog niet in de honderdduizenden, maar er staat al behoorlijk veel op. je kunt als gebruiker ook andere gebruikers volgen om op de hoogte te blijven van wat ze schrijven. De kan is wel groot dat het vaak positieve reviews zijn want een dienst die alles mooier presenteert zal misschien minder snel negatieve reviews aantrekken. Dus voor een een evenwichtige kijk op de zaak is het wat vroeg. Dat de reviews een stuk beter te pruimen zijn is al wel duidelijk.

[shit-app] iManuel voor iPhone (€0,89)
Tijden lang was Fawlty Towers het het beroemdste hotel op TV en ook ik heb hard gelachen om John Cleese en Manuel, de achterlijke Spaanse bediende. Voortbordurend op dit succes heeft de BBC een tijd geleden een app uitgebracht waarin Manuel als jouw persoonlijke assistent op je iPhone optreedt. Maar net als bij de echte Manuel gaat er in de app een hoop niet goed, simpelweg omdat hij vaak crasht! Binnen de app kan Manuel een paar dingen voor je doen, namelijk je scherm en keyboard van binnen uit schoonmaken, maar ook je batterij status aangeven (die deels niet juist is) en een alarm instellen zodat je gewekt wordt door Manuel. Het is idee is grappig, maar blijft niet lang leuk, als het überhaupt werkt. Voor €0,89 is het een behoorlijk zinloze app die de helft van de keren niet werkt. Manuel is op TV erg grappig (alhoewel wat outdated) maar in deze app niet de moeite waard.

Elke dinsdag is de Appman, Geerten van Hooff van TaF Media in de studio met de beste apps. Mis hem niet, om iets over 6 bij Van Inkel In de Middag!