Mattie en Wietze hebben een scheurkalender gemaakt, vanochtend is die gelanceerd. Check maar de site: www.qmusic.nl. De APP-man heeft daarom toilet-app’s:

Toilet buddy voor iPhone (€0,89)
Sommige mensen (dames meer dan mannen?) vinden het gênant als hun wc geluiden te horen zijn op een openbaar toilet. Met de Toilet buddy kun je die geluiden verbloemen door ze te overstemmen met andere wc geluiden, zoals het doortrekken van de wc, het bijvullen van het reservoir, het lopen van de kraan, maar ook de handdroger of een scheerapparaat. Wil je iets neutralers, dan is er het geluid van een bos. Handig dus voor mensen die wat lucht laten lopen tijdens hun bezoek of die het niet kunnen helpen dat ze recht in de pot kletteren.

iUrinal voor Android (Gratis)
Heb je last van Parusesis, ofwel het Shy Bladder Syndrome, dan is deze app een uitkomst. Voor 1 op de 10 mannen is het lastig om in een openbaar urinoir te plassen als er anderen in de buurt zijn. Je kent het wel, er staan 10 man te wachten en het komt maar niet. De ogen priemen in je rug en dat maakt het alleen maar erger. Weglopen zonder te plassen en daarmee onderkennen dat je het niet kon, is natuurlijk geen optie. Deze app maakt plasgeluiden waarbij je kunt kiezen uit 4 soorten urinoirs zoals een gewone pot, een waterloos urinoir, een lang (laag) urinoir en een gewoon urinoir. Door het plasgeluid komt je eigen plas misschien los, en zoniet, dan kun je met opgeheven hoofd en broek weglopen omdat de rest denkt dat je een gewone gezonde vent bent zonder gene!

Wheelmate voor iOS en Android (Gratis)
mensen zonder handicap kunnen bij hoge nood nog wel achter een auto hurken of een boom gebruiken. Voor mensen met een rolstoel is het echt zaak om een toilet te vinden. Deze app geeft de dichtstbijzijnde toiletten die geschikt zijn voor rolstoelers. Niet alleen dat, hij geeft ook de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen voor gehandicapten. De app bevat 13.000 toiletten en parkeerplaatsen in NL. Vanuit de app kun je ook zelf extra toiletten aangeven en ook een beoordeling geven van een toilet (thumbs up/down), of deze betaald is of gratis en je kunt commentaar geven. Als een toilet niet meer bestaat, kun je dat ook aangeven. Alles wordt duidelijk op een kaart geplot of in lijstvorm weergegeven. Simpel en doeltreffend en ook nog een strak vorm gegeven.

Er zijn teveel shit-apps om op te noemen, als het gaat om toiletten apps. Poep en plas timers, Onvolledige Toilet finders, poep en plasgeluiden, Poep loggers om je ontlasting bij te houden, noem maar op. Maar eentje mag toch wel genoemd worden omdat het resultaat zo tegen valt:

[shitapp] Hoge nood voor iPhone en Android (Gratis)
Heb je hoge nood en zoek je een openbaar toilet, dan biedt deze app je de dichtstbijzijnde opties. Althans, voor zover die er in staan, want de app is best karig met openbare toiletten. Een heleboel cafe's staan er bijvoorbeeld niet in en daar kan je meestal tot laat prima terecht, in tegenstelling tot openbare gebouwen. Je kunt niet zelf een suggestie doen voor een toilet, dus wie beheert de beschikbare toiletten? De app bevat een link naar Google maps om een routebeschrijving te geven, maar die link opent de browser. jammer dat ze het niet geïntegreerd hebben. In de app is het mogelijk om een review te geven van een toilet, waarbij aangegeven is of het toilet hygiënisch was, of het er stonk, en wat de staat van het toilet is. Die review kan je echter alleen geven nadat je de Google maps link geklikt hebt en je dus uit de app gegaan bent. Als je aangekomen bent heb je de app dus niet meer nodig, niet vreemd dus dat er geen reviews in staan. Verder staat in de app hoe duurzaam het toilet is, dus gebruikt het gerecycled papier en wat voor dispenser, maar wie dat bijhoudt is een raadsel want die review is ook nergens gevuld. Kortom, het heeft potentie, als het anders in elkaar gezet wordt, alle cafe's en restaurants toegevoegd worden en de reviews gedaan worden. Omdat deze app door een professionele Farmaceutische partij tot stand gebracht is, is het resultaat extra waardeloos. Het is dus de shit-app, maar dan als aanmoedigingsprijs.