De APP-man komt zoals iedere dinsdag langs. Hij blikt vooruit op de Q-Top 1000. Hieronder de besproken app's.......

iVIP Black voor iPhone en iPad ($999,99)
Voor de happy few die kunnen aantonen dat ze een "Net worth" van minimaal een miljoen hebben is er de VIP treatment app. Met deze app krijg je diverse voordelen zoals VIP treatments bij speciale gelegenheden, verrassingspakketten bij aankomst in luxe hotels, upgrades bij hotels, priority booking bij restaurants, zoals die van Gordon Ramsey. Je hebt een persoonlijke butler die je via de app vragen kunt stellen om dingen voor je te regelen en je krijgt uitnodigingen voor bijzondere VIP evenementen. Er zijn diverse partijen aangesloten die hun diensten exclusief aanbieden via de app, zoals personal trainers, huur appartementen, privé vliegtuigen en meer luxueuze zaken.

Convertible voor iPhone (0,89)
1000 is maar een getal. Of het veel of weinig is, hangt af van wat je tegen duizend afzet. Met de Convertible app voor iPhone kun je een heleboel dingen tegen elkaar afzetten. Het is een omreken app die uiteraard maten en gewichten omrekent, maar nog veel meer dingen tegen elkaar kan omrekenen zoals, objecten en dieren naar lente en volume, maar ook naar elkaar. Bijvoorbeeld: De diameter van de aarde is even lang als 102.924.071 iPhone 5's. Of "1 olifant is even lang als 455 rijstkorrels." Of "1 laserzwaard is even langs als 6,045 voetballen". Van de verschillende objecten wordt ook nog wat achtergrond informatie gegeven. Interessante wetenschap! Altijd leuk om de schaal van dingen te begrijpen aan de hand van objecten die te bevatten zijn.

Top 1000 Rock song quiz (€0,89)
Deze app bevat een quiz met naar keuze multiple-choice vragen of open vragen over de 1000 beste rocksongs. Doe met z'n allen een quiz waarbij je ofwel de naam van de band moet raden aan de hand van een songtitel of andersom. Alle duizend opgenomen songtitels staan ook in een lijst om door te kijken. Moeilijk genoeg, ook als je een rockliefhebber bent!

[shitapp] Top 1000 free apps voor Android (Gratis)
Het idee belooft veel, maar gaat al mis bij het app icon. Daar staat op top 1000 paid apps terwijl de app gaat over gratis apps. Als je de app opent krijg je een lijstje met apps. Dat lijstje is welgeteld 10 apps lang. Er zijn 6 categorieën, dus na wat stevig rekenwerk betekent dit dat er 60 apps in de app besproken worden. Klik je een app aan, dan krijg een kort onleesbaar tekstje over wat de app doet, onleesbaar omdat het zwarte tekst op een donkerblauwe achtergrond is. De tekst wordt na een aantal tekens abrupt afgebroken en linkt nergens naar. Je kunt dus niet doorklikken om de app aan te schaffen of iets dergelijks. het wordt op geen enkele wijze duidelijk waarom dit de beste apps zouden zijn volgens de makers. Waardeloos dus.