Zoals iedere dinsdag, schuift ook de app-man vandaag aan. Hij heeft een overzicht van prank-app’s. Als je ze gemist hebt, check ze hieronder:

iFool voor iPhone (€0,89)
Neem je vrienden, huisgenoten of familie in de maling met deze app waarmee je allerlei irritante dingen kunt doen met je telefoon. Je kunt kiezen om op een bepaald moment of na aanraking van het scherm een geluid te laten horen of een afbeelding te tonen (of beiden). De app geeft een popup schermpje op basis van een timer. Zodra een iets te nieuwsgierig iemand je telefoon pakt om te bekijken wat het is springt er een eng beeld naar voren of komt er een geest door het scherm. Je kunt het toestel ook verstoppen en 1x in de zoveel tijd het geluid laten maken van bijvoorbeeld een krekel, of een piepje van een rookalarm waarvan de batterij bijna op is, een schreeuw et cetera. Het scherm blijft op zwart dus de telefoon is niet verdacht. Omdat de regelmatigheid varieert waarmee het geluid komt zal iemand moeilijk achterhalen waar het geluid vandaan komt. Er zijn allerlei variaties mogelijk die je zelf in kunt stellen. Kortom genoeg lol mee te beleven!
https://itunes.apple.com/nl/app/ifool/id361120860?l=en&mt=8

1-april.nl voor iPhone en Android (€0,80 per minuut)
Haal een telefoongrap uit met je vrienden. Laat via deze app een vriend of vriendin bellen met een compleet onzin verhaal. Je kiest binnen de app een scenario en geeft een nummer in van het slachtoffer. Vervolgens wordt het slachtoffer opgebeld met een opgenomen bericht dat klinkt alsof het een echt telefoon gesprek is. Althans, aan de andere kant begint iemand een verhaal en die reutelt maar door. Scenario's zijn: "Je whatsapp account is gehacked en de beller krijgt alle berichten van het slachtoffer binnen en kan alles zien wat ge-appt wordt" of "Het slachtoffer wordt verdacht van het uitgeven van Valse euro's en moet zich aangeven". Of een klagende buurtbewoner omdat de hond van jouw slachtoffer telkens bij hem op de stoep poept. Je kunt tijdens het "gesprek" live meeluisteren zonder dat het slachtoffer jou hoort. Je kunt altijd het bandje stopzetten door een toets in te drukken. Vanaf dat moment kun je zelf het gesprek voortzetten met je vriend of vriendin. Let op: Het gesprek kost €0,80 per minuut en dat loopt door als je het fop-bericht stopzet. Als je daarna dus nog een uurtje doorkletst met je maat wordt het een duur telefoontje. Beter is om na het afbreken van het fop-gesprek, even hard "1 april" of iets anders te roepen en dan op te hangen. Daarna kun je tegen je eigen tarief terugbellen.
1-april.nl

Dude, your car! voor iPhone (€2,69)
Kom niet aan iemand zijn auto! Maar laat iemand in ieder geval denken dat er een flinke deuk of kras in zit! Met deze app maak je een foto van de auto en kun je direct kiezen of je een deuk of kras in zit of dat er een barst in het glas zit. Ook kun je de auto laten roken of in brand laten staan. Alle effecten zijn te schalen, draaien, te bewerken in kleur, transparantie en over elkaar te gebruiken voor maximaal effect. Je kunt zo veel schades toevoegen als je wil. Je kunt ook nog allerlei wielklemmen toevoegen. De foto kan opgeslagen worden in je album of direct verzonden worden via mail of op Facebook geplaatst worden. En dan bij de auto wachten om te zien hoe snel hij of zij is...
https://itunes.apple.com/nl/app/dude-your-car!/id358055270?l=en&mt=8

Break app voor iPhone, Android en Windows Phone (Gratis)
De beste grappen die uitgehaald worden vind je op video websites als Youtube. Websites als Break.com verzamelen daar weer het leukste materiaal uit en bieden dat handig gecategoriseerd aan. De app bevat ook een rubriek "Pranks en Fails" met daarin ook onder andere ook de video compilatie van aprilgrappen van dit jaar. Altijd vermakelijk voor die verloren momentjes dat je even zit te wachten. En de video's worden dagelijks aangevuld met nieuwe vondsten. Je krijgt in ieder geval genoeg inspiratie voor volgend jaar april.
http://www.break.com/

En de topper in de categorie entertainment:

De Speld (€0,89)
De Speld is vergelijkbaar met het Amerikaanse Onion News Network, een nieuwsportaal met alleen maar onzin nieuws. Er staat geen serieus stuk tussen dus als je behoefte hebt aan de lichtere kant van het nieuws is deze app een must. Hoeveel onzin kan je verdragen?
https://itunes.apple.com/nl/app/de-speld/id592223490?l=en&mt=8