Vrijdag presenteren Mattie&Wietze de Fluit40. Suggesties zijn welkom: qmusic.nl. De app-man schuift zoals iedere dinsdag aan en heeft fluit-app’s.
Hieronder de besproken app’s……..

Ocarina voor iPhone (€0,89)
Als een van de eerste fluit apps mag deze niet ontbreken. Bij deze app blaas je in de microfoon en bedien je met je vingers op het scherm vier "gaatjes". Op die manier kan je 16 tonen maken waarmee je dus je iPhone als een fluit kunt bedienen. Destijds (2008) redelijk revolutionair en razend populair.

Whistle Droid Finder voor Android (Gratis)
Je fluit om je hond te laten komen en meestal komt die dan ook. Je telefoon luistert waarschijnlijk beter alleen die komt niet, maar daar moet je zelf naar toe. Met deze app kun je fluiten om je telefoon te lokaliseren. Ben je je telefoon kwijt? Gewoon fluiten en je telefoon blaft terug, of maakt een ander geluid als je iets anders selecteert. Handig! Je kunt de gevoeligheid instellen zodat hij niet bij elk piepje afgaat. Volgens de appmakers gebruikt de microfoon die open staat niet al teveel energie. Ik weet natuurlijk niet wie er nog meer mee luistert!

Whistle camera voor Android (Gratis)
Wil je een foto op afstand maken, plaats je toestel en laat hem een foto maken door te fluiten. Zodra je fluit heb je een paar seconden om je pose aan te nemen. Op die manier hoef je niet op en neer te rennen naar je toestel en kun je eenvoudig meerdere foto's achter elkaar nemen. De app is verder een redelijk uitgeruste fotografie app, met zoom, autofocus, witbalans et cetera.

How to whistle voor Android (Gratis)
Voor mensen die niet weten hoe ze moeten fluiten is er deze app met een tientallen instructie video's met fluit instructies. je kunt als absolute beginner wijzer worden maar ook voor gevorderden zijn er bijzondere oefeningen te vinden. De instructie video's komen uit allerlei verschillende bronnen dus de kwaliteit varieert behoorlijk tussen de video's. Meer biedt de app ook niet, maar elke soort van fluiten komt wel aan bod dus er is voldoende om je fluiten te verbeteren. Van melodieus Berdien Stenberg nafluiten tot de hardste fluit, de "Wolf Whistle" waarbij je vier vingers gebruikt.

De top app van deze week in de categorie muziek is:

iTube - Playlist management voor iPhone (Gratis)
Deze app gebruikt Youtube als muziek kanaal om muziek te luisteren (ipv ook te bekijken). Je kunt de muziek in de achtergrond laten draaien en er zijn functies zoals een sleeptimer, playlists, delen naar Facebook en Twitter, en de songteksten van de liedjes bekijken.