Zoals iedere dinsdag, schuift de APP-man aan. Hij blikt vooruit op “Beat Blue Monday”. Maandag is de meest depressieve dag van het jaar, maar Q-music gaat daar verandering in brengen. De APP-man begint daarom met vrolijke app’s.

The onion voor iOS en Android (Gratis)
Je loopt de hele dag tegen serieus en deprimerend nieuws aan dus is het ook wel lekker om af en toe compete onzin te lezen of zien. The Onion News Network (ONN) is een parodie op CNN en maakt complete onzin rapportages die in look-and-feel echt lijken. Tot en met de anchorman die in een professionele setting de grootste onzin verkoopt. Je kunt artikelen bookmarken en uiteraard delen. Er zit een schud-modus in zodat je kunt schudden om een random artikel te krijgen. De site is wel Amerikaans, dus alles is in het Engels.

iFunny voor iPhone en Android (Gratis)
heb je even wat afleiding nodig en wil je even lachen, bekijk iFunny. Deze app geeft elke dag een verse portie onzin van het Internet zoals Vreemde gifjes, fail videootjes en andere grappen en grollen. De app werkt erg simpel: openen en door de pagina's swipen om geestige afbeeldingen te zien. Je kunt je abonneren op verschillende categorieën zoals comics, gifjes, video's. Bij elk beeld kun je aangeven of je het geestig vind en hoe vaak het doorgestuurd is. Ook kan je commentaar leveren op de grappen en zien wat andere geschreven hebben. Door de eenvoudige bediening, namelijk swipen naar de volgende is het een leuke app om snel even wat grappen te scannen.

Peekintoo voor iPhone (Gratis)
In een dip? Dan lijkt het gras altijd groener bij de buren! Maar is het daar groener? Of waar ook ter wereld? Bekijk het zelf met Peekintoo. Met deze app kun je een andere gebruiker vragen om zijn videocamera te "lenen". Je kunt dat aan elke willekeurige gebruiker vragen, waar ook ter wereld. De ander zal een verzoek krijgen om een video op te nemen, maar weet niet van wie het verzoek is. Het is geheel anoniem want ook de vrager weet niet wie de video opneemt. Video's kunnen maximaal 12 seconden lang zijn. Bij een vraag of geplaatste video kan een opmerking geplaatst worden en op de kaart is te zien waar video's opgenomen zijn. Of het ooit de fase van "test video's" voorbij komt is de vraag, maar video's van Vine van maximaal 6 seconden zijn ook razend populair en dat hadden weinig verwacht. Wat moet je er mee? Geen idee, maar grappig is het wel.

De weektopper uit de category amusement:

Colour status bar voor iOS (€ 1,79)
Met deze app kun je de statusbar van je iPhone aanpassen in kleur. Althans, dat kan niet echt, want Apple staat helemaal niet toe dat je dat soort dingen aan je telefoon veranderd, maar omdat het nieuwe iOS7 deel transparant is, kun je de achtergrond zo maken dat het lijkt alsof je statusbar aangepast is. De app biedt dus gewoon achtergronden aan die precies op de juiste plekken, zoals de batterij en rondjes voor netwerk ontvangst, felle kleuren toont zodat het lijkt of die dingen aangepast zijn. Deze app kost maar liefst €1,79 maar is wel razend populair voor wat eigenlijk heel simpel is. Slim bedacht en een leuke manier om je telefoon wat vrolijker te maken!