Iedere dinsdag schuift de APP-man aan! Hij vindt en vertelt over apps in het weekthema. Deze week is dat: water.

Hieronder de besproken app's:

Water your body light voor iPhone (Gratis)
De mens bestaat voor ca 65% uit water, dus het is belangrijk om dat op peil te houden. Per dag moet je als volwassene ten minste 2 liter water binnen krijgen. Het liefst niet alleen via kantoorkoffie, maar ook als drinkwater. Als je voldoende water drinkt dan is dat goed voor je fitheid, je huid en nagels, je concentratie, het voert afvalstoffen af, kortom het biedt voordelen. Maar veel mensen vergeten regelmatig te drinken en halen de 2 liter per dag niet. Deze app geeft je overdag reminders wanneer het weer eens tijd wordt. je kunt aangeven hoeveel je gedronken hebt en de app houd een log bij met je inname. Al die statistieken zijn aardig, maar het gaat er natuurlijk om dat je vaak genoeg herinnerd wordt aan drinken en dat het uiteindelijk een gewoonte wordt om regelmatig een glaasje water te nemen. Toto die tijd kan deze app helpen!

uFlowers voor iPhone/iPad en Android (€1,79 en Gratis)
Water is ook erg belangrijk voor plantjes en bloemetjes! Voor de mensen die niet zulke groene vingers hebben en die zich afvragen waarom hun planten steeds dood gaan, ligt het antwoord misschien in "water"! Te weinig is niet goed, teveel ook niet. De ene plant moet naast grondwater (beetje vochtig of doordrenken?) ook dagelijks besproeid of beneveld worden, de ander weer niet. Kortom, lastige materie! Met deze app kun je uit een catalogus van huisplanten kiezen welke je hebt staan. Vervolgens bepaalt de app het schema waarin je ze water moet geven. Ook staan er andere handige verzorgingstips in. De dagen dat jouw planten water moeten krijgen kun je automatisch in je agenda laten zetten.

iHandy waterpas voor iPhone en Android (Gratis)
Nooit meer scheve schilderijen of boekenplanken met deze app. De app doet wat het zegt, namelijk het meten of iets compleet vlak is. Door de gyroscoop in de smartphone meet de app of het toestel volledig vlak gehouden wordt. Dat wordt getoond zoals een klassieke waterpas, met een luchtbelletje in gele vloeistof. Je kunt de smartphone rechtop staand gebruiken, op zijn zijkant, maar ook vlak liggend. De app is ook te kalibreren door hem op een perfect vlak oppervlak te leggen en zo te verifiëren of jouw toestel inderdaad goed meet. Dat kan uiteraard per toestel verschillen omdat dit af hangt van de gevoeligheid van de gyroscoop. Handig om op zak te hebben en gratis!

[shitapp] Help me pee voor iPhone (€0,89)
Een lopende kraan of waterstraal kan mensen aanzetten tot plassen. Dat geweldige principe lag aan de basis van deze "piss"-app. Voor maar liefst €0,89 koop je een paar watergeluiden, zoals een kraan, een fontein, een waterval, branding en een tuinsproeier. Behalve de kraan zijn de andere geluiden weinig onderscheidend en sowieso bijna niet als water te herkennen. Maar mocht je dus in een openbare wc staan en moeite hebben met plassen, dan kan dit misschien helpen en is het helemaal niet vreemd als je jouw iPhone tevoorschijn trekt om het geluid van een lopende kraan te laten horen. De vraag is of je dat doet als je al gene hebt om in het bijzijn van anderen te kunnen plassen.