Het is dinsdag en dus schuift de APP-man aan. Hij heeft app’s die eigenlijk net niet kunnen. Hieronder de besproken app's:

Metadata+ voor iPhone (Gratis)
Is dit teveel transparantie of is dit juist goed, omdat de vreselijke realiteit dichtbij komt? Met deze app kun je zien welke Drone aanvallen er zijn geweest en wat het resultaat is. Je ziet in een lijst op datum en per land de vermeldingen staan. Hier staat een korte beschrijving bij in de trant van "A US drone fired missiles at a house, killing at least 3 people". Je kunt de aanvallen ook op Apple maps bekijken, waarbij die meldingen geplot zijn door roze icoontjes. Meer doet de app niet.
https://itunes.apple.com/nl/app/metadata+/id806503163?l=en&mt=8

Down (voorheen Bang with friends) voor iOS en Android (Gratis)
Deze app werd onder de naam "Bang with Friends" eerst toegelaten en later door Apple geweigerd uit de Appstore. Hij is terug gekomen onder de naam Down. Het doel van de app is simpel; Je verbind de app met Facebook en geeft vervolgens anoniem van je vrienden aan of je een date wil hebben of direct over wil gaan tot sex. Doet de ander dat ook en is er een match, dan wordt dat aan beiden bekend gemaakt en kun je gaan daten (of de koffer in duiken). Je kunt ook iemand, waarvan je vermoed dat die de app niet heeft, een anoniem berichtje sturen om hem of haar uit te nodige om de dienst ook te gebruiken. Bij de instellingen kun je aangeven of je alleen in mannen of vrouwen of beide geïnteresseerd bent.
http://downapp.com/

Plastic Surgery Lite voor Android (Gratis)
Deze game voor kinderen is hard bezig om ze een volledig verkeerd beeld te geven van schoonheid. De app vertelt letterlijk dat dikke mensen lelijk zijn en dunne mensen mooi. Het doel van de app is om bij een dikke (lees: lelijke) Barbie liposuctie uit te voeren door op de juiste plaatsen sneetjes aan te brengen en dan met een liposuctie pompje vet weg te zuigen. Je moet eerst de streepjes zetten waar geopereerd gaat worden, dan een verdoving geven, een incisie maken, vet wegzuigen met een pomp en vervolgens schoonmaken en hechten. Dat moet je op zes plaatsen doen en dat wordt snel oersaai. Daarbij wordt je bestookt met advertenties en wil de app toegang tot allerlei zaken die je niet wil vrijgeven. Dus een slechte saaie app die kinderen verkeerde ideeën bijbrengt.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.james.plasticsurgery

Glance app voor Google glass (Gratis)
Deze app is gemaakt voor Google glass en is bedacht om te kunnen zien wat de ander ziet als je sex met elkaar hebt. Als beide partners de Glass dragen en bij elkaar in de buurt zijn wordt op het eigen scherm geprojecteerd wat de ander ziet. Zo kun je dus lekker naar je eigen bezwete hoofd of buik kijken of datgene wat je ziet vanuit allerlei interessante standjes. Beetje vreemd dat je op het moment-supreme naar jezelf zit te kijken, nog los van de vraag wat er met de beelden gebeurt. De app makers zeggen dat er niets wordt opgeslagen als je dat zelf niet wil, maar de vraag is of je dat aan den lijve (hé, woordgrapje!) wil ondervinden. Deze stoppen we maar in de categorie "omdat-het-kan". Alle wraak-op-je-ex" websites zullen blij zijn met deze app als het gebruikt gaat worden want sexvideo's zijn een ultiem middel om de ander flink te grazen nemen als je met ruzie uit elkaar gaat.
http://www.glanceapp.info/