Het is de laatste dag dat je Windows XP veilig kunt gebruiken. De APP-man schuift ook deze dinsdag aan en komt met safety-app’s:

Free Windows XP guide voor Android (Gratis)
Een paar maanden geleden uitgekomen! Voor de mensen die als mosterd na de maaltijd nog willen starten met Windows XP is er een handboek als app over Windows XP. Deze app is dus verschenen toen al bekend was dat de ondersteuning van XP eindig was. De app geeft instructie en allerlei tips en trucs voor het werken met Windows XP. Binnen de app kun je zelf notities maken maar het is feitelijk een soort e-book.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kab.kabmicrosoftwindow...

XP Soundboard voor iPhone (Gratis)
Voor het geval je de geluidjes van een disconnecting USB apparaat gaat missen, of dat van een critical error, is er de XP Soundboard. Het luisteren naar het opstarten en afsluiten van een Windows XP computer,.... tsja.... Binnen de app heb je alle gebruikelijke Windows XP geluiden en kun je zelfs in alle rust genieten van het "Blue screen of death".
https://itunes.apple.com/nl/app/xp-soundboard/id383673896?l=en&mt=8

Voor Windows Phone gebruikers is er:

XP Sounds (Gratis)
Hier kan je de Windows XP geluiden ook nog als ringtone instellen.
http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/xp-sounds/cd8ea74b-d28c-46fe...

Windows theme unlocker voor Android (Gratis)
Als Android gebruiker kun je zelfs een Windows XP unlock scherm installeren zodat je het lijkt alsof je XP op je toestel hebt draaien. Op het homescreen staan de tijd en datum en kun je direct je Wifi en Bluetooth aan en uitzetten. Dat is dan wel weer handig! Eenmaal ingelogd kijk je naar je standaard Android omgeving. het is dus geen volledige "launcher" maar ik kan me niet voorstellen dat die er nu niet zit aan te komen nu XP er mee ophoudt.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.windows_theme_unlocker...

De topper in de categorie beveiliging apps is:

1Password voor Windowsphone, iPhone en Android, Windows en Mac (€15,99)
Als WindowsXP niet veilig meer is, dan wordt het zaak om je wachtwoorden wel veilig op te slaan. Dat kan met 1Password. Deze apps zijn te installeren op Windows en Mac computers en op iPhone, Android en Windows Phones. Met 1Password sla je al je wachtwoorden en andere vertrouwelijke informatie op en deze beveilig je met 1 master password. Op die manier kun je te allen tijde je wachtwoorden opzoeken. Er zijn plugins voor de browsers zodat je automatisch wachtwoorden kunt invullen als je op een inlog pagina komt. Ook kan de software snel veilige wachtwoorden genereren als je zelf geen inspiratie hebt. De service synchroniseert je wachtwoorden versleuteld over al je apps, zonder dat deze te ontcijferen zijn. De apps voor Android en WindowsPhone zijn niet gratis. Goedkoop is het niet, dat kost je €45 voor een desktop installatie.
https://agilebits.com/onepassword