De komkommertijd is in aantocht en daarom had de Appman het vandaag over... Groente!

De volgende apps zijn besproken:

Vegman voor iPhone (Gratis)
Ik kwam online deze "soort van collega" (of eigenlijk 2; Albert en Jochen) tegen die vegetarische restaurants recenseert. Deze app is gekoppeld aan de website van vegman.org en bevat wereldwijde informatie over vegetarische restaurants. Zo'n beetje alle grote steden zijn opgenomen, zelfs tot aan Ulaanbataar toe. Van elk restaurant is een beschrijving te vinden met foto's en is te zien wanneer het geopend is. uiteraard staan er ook contactgegevens bij en je kunt als gebruiker ook je eigen comments en rankings aangeven, waarbij je kunt ranken op smaak, bediening, interieur en prijs.

Green smoothies voor iPhone/iPad en Android (€1,79)
Heb je nog een courgette in de ijskast liggen en geen idee wat er mee te doen? Maak er een smoothie van! Je kunt eenvoudig een smoothie uitzoeken op basis van de groente of fruit die je hebt liggen. De smoothies zijn ook ingedeeld in categorieën, zoals; Voor beginners, Voor kinderen, voor huisdieren, voor de huid, voor energie, voor de avonturier et cetera. Bij elke smoothie staat aangegeven wat de voedingswaarde is. De app bevat ook links naar youtube filmpjes met instructies, maar in de meeste gevallen is de bereidingswijze vrij simpel: Doe het in een blender en blend het! Misschien een interessante en lekkere manier om toch aan die twee ons groente en twee ons fruit per dag te komen.

[Shitapp] Wat eet NL voor Android en iPhone (Gratis)
Met deze app kun je eenvoudig een foto delen van de groente en het fruit dat je eet. De app is een idee van het GroentenFruit bureau en is bedoeld om mensen meer aan het eten van groente en fruit te krijgen, of in ieder geval 2 stuks van elk per dag. je plaatst dus een foto van dat wat je eet in de app en anderen kunnen daar op reageren. In principe zou je dus 4x per dag een foto moeten plaatsen. Je krijgt punten voor elke foto die je plaatst, maar ook als mensen reageren op jouw foto of jij reageert op anderen. Degene met de meeste punten wint gratis groente en fruit. Maar waarom zou ik dit gaan doen als ik geen groente of fruit wil eten? Om meer van dat spul te winnen? En als ik het wel al eet en dus fotootjes plaats win ik het fruit, maar voor die personen is het niet bedoeld! Het is voor de mensen die het niet eten. Daarbij zit niemand te wachten op de foto van een wortel of appeltje van iemand anders, dus waarom zou ik daar op reageren, laat staan het online zetten voor anderen? Kortom, dit slaat de plank volledig mis, dus de shitapp van deze week.