De app-man schuift aan en pakt de 3 belangrijkste app’s uit de tens.
Dit uiteraard in het kader van de Top 500 van de Tens.
Hierover de besproken app's:

Flipboard voor iOS, Android, Blackberry en WindowsPhone (Gratis)
De iPad kwam uit en Flipboard was een van de eerste apps die de tablet goed gebruikte. Het nieuws uit verschillende bronnen mooi gepresenteerd als een glossy magazine. Je kunt ook je Twitter en Facebook accounts toevoegen zodat updates daarvan getoond werden tussen de nieuwsartikelen. De animaties om pagina's om te slaan en een artikel in te gaan waren bijzonder fraai en dit was de toekomst van informatie op tablets. Die toekomst is wel enigszins uitgekomen want Flipboard heeft ca 100 miljoen gebruikers. Een concurrent die ik zelf graag gebruikte is Zite en die is onlangs overgenomen door Flipboard voor de techniek die gepersonaliseerde artikelen aanbood, en zal helaas opgeslokt worden en verdwijnen.
Flipboard.com

Instagram voor iOS en Android (Gratis)
Eind 2010 een nieuwkomer op de iPhone en binnen 1 maand hadden ze een miljoen gebruikers.De bekendste photo sharing service en in april van 2012 overgenomen door Facebook voor 1 miljard dollar. Toen nog een hoop geld, maar tegenwoordig is dat redelijk gemiddeld voor veelbelovende overname kandidaten in sociale media en technologie. Instagram heeft nu tegen de 200 miljoen gebruikers.
Instagram.com

Wordlens voor iOS, Android en Google glass (Tijdelijk gratis)
Dit was sublieme technologie om teksten in de omgeving realtime te vertalen, maar dat zo te doen dat het oorspronkelijke beeld intact bleef. Dus verkeersborden blijven er door de camera uitzien zoals bedoel, maar de teksten zijn wel vertaald uit het Frans, Duits, Spaans. Portugees, Russisch en Italiaans naar het Engels. Wordlens was vrij prijzig, maar is overgenomen door Google en zal overgaan in Google Translate. Daarom zijn alle vertaalsets en de app nu gratis te downloaden, dus bekijk gratis deze fraaie techniek nu het nog kan!
wordlens.com

Daarbij mijn eigen toppers van de afgelopen jaren, die ik vaak gebruik:

Air video HD voor iPhone en iPad (€2,69)
Nog steeds ongeëvenaard als het gaat om video's afspelen op je iPhone of iPad. Deze apps met bijbehorende computer software maken het heel makkelijk om films die ergens op een computer staan via streaming af te spelen op je iOS device. Het maakt niet uit in welk formaat de video's gemaakt zijn (AVI, mpeg, MP4 WMV, MKV etcetera, de video's worden realtime geconverteerd voor de iPad en afgespeeld. Je hoeft alleen maar aan te wijzen in welke map ze op de computer (of NAS) staan. Air Video maakt het ook kinderlijk simpel om die video's op de iPad of telefoon op te slaan zodat je ze mee kunt nemen op vakantie. De software zorgt dan voor de juiste conversie.
http://www.inmethod.com

Voozzle (voorheen Voxxo) voor iPhone (€1,79)
Ik heb een hekel aan voicemail. Je moet 1-voor-1 door de berichten heen en als je een bericht nog een keer wil horen of wil verwijderen moet je op tijd een toets indrukken anders zit je bij het verkeerde bericht. Als je opnieuw inbelt kan je weer eerst alle berichten doorlopen om bij het juiste bericht te komen. Met Voozzle ben je daar van af. Alle berichten worden gedownload als geluidsfragment naar je telefoon en in een lijst getoond. je ziet dus direct wie er allemaal ingesproken hebben en kunt in je eigen volgorde afluisteren. Je kunt ook snel doorspoelen of weer vooraf beginnen. Deleten doe je door te swipen en bij elk bericht kun je direct terugbellen, een sms sturen of zelfs het bericht e-mailen als audio fragment. Als Voozzle niet bestond had ik voicemail uitgezet.
http://voozzle.com/