De eerste halve finale van het EurovisieSongfestival is vanavond. Natuurlijk doen onze Common Linnets ook mee. Bereiken we de finale?

De APP-man heeft toepasselijke app's:

Uiteraard de officiële app:
Eurovision Son Contest voor iPhone en Android (Gratis)
Deze app bevat alle informatie over het festival. er is een tijdlijn met nieuws met vooral veel foto's. Tijdens het festival kun je van de liedjes de teksten bekijken en informatie over de artiest en het land lezen. Je kunt alle liedjes direct aankopen in iTunes en uiteraard je stem uitbrengen. Binnen de app heb je per land de Greenroom waar je kunt zien wat de artiesten op sociale media delen. Er is een "Matchmaker" in de app die je aan de hand van vragen vertelt bij welke artiest je het beste "past". Verder is er historische informatie over het festival en kun je de app linken aan je sociale media om informatie te delen en updates te krijgen.
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.digame.esc
iPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/eurovision-song-contest-official/id62599...

Eurovision Song Contest Game voor Android (Gratis)
Als je alle liedjes wilt beluisteren en de teksten wilt bekijken, kun je deze app gebruiken. Daarbij kan je binnen de app spelers aanmaken die ieder hun eigen stem kunnen uitbrengen op de liedjes. Diegene die gestemd heeft op de landen die de meeste punten heeft gekregen, wint. Die stemmen worden ook getoetst aan de echte stemmen van het festival. Diegene die het meest overeenkomen met de echte stemmen is de winnaar. Leuk dus voor op de finale avond om zelf mee te stemmen
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pantapps.android.apps....

Eurovision Song Contest Quiz voor iPhone en iPad (Gratis, of €1,79)
Met deze app kun je alleen of met anderen je kennis testen van alle songfestivals vanaf 1956 tot en met 2014. Alle vragen in het spel zijn multiple choice en kunnen een kennisvraag of een muziekvraag bevatten waarbij je geluidsfragmenten moet herkennen. Bij Match speel je een vragenronde op tijd tegen een andere speler, waarbij je beurten afwisselt, zoals je dat ook bij Wordfeud doet. De Examination quiz test jouw kennis en met de Party quiz kun je tegen 4 andere spelen en zelf decennia kiezen waarover je vragen wil beantwoorden. Bij de betaalde versie krijg je nog de Reaction quiz waarbij je zo snel mogelijk het juiste antwoord moet geven. Dit speel je met 4 personen die allemaal om de telefoon moeten zitten om zo snel mogelijk hun eigen knopje aan te tikken. Dat leent zich beter voor een iPad die midden op tafel ligt. De Gratis app zit boordevol (best irritante) advertenties dus als je daar snel genoeg van hebt kun je €1,79 neertellen om die te verwijderen.
https://itunes.apple.com/nl/app/eurovision-song-contest-quiz/id515909010...

En de topper in de categorie muziek is deze week:

Soundflake for Soundcloud, voor iPhone (€2,69)
Deze app is een cliënt om Soundcloud goed te kunnen beluisteren. Het biedt alle standaard zaken om Soundcloud te gebruiken, zoals een lijst met populaire tracks en dingen die jouw vrienden mooi vinden. Je kunt tracks "liken" en delen en toevoegen aan je playlists. Je kunt tracks ook off-line afspelen en er zit een handige mini-speler in, die altijd in beeld is om je muziek te bedienen terwijl je browst. Het zit mooi in elkaar en alle informatie wordt heel overzichtelijk getoond. Je hebt dus wel een Soundcloud account nodig om het te gebruiken, maar dat heb je vast en zeker om ook de Q-fragmenten terug te kunnen horen!
https://itunes.apple.com/nl/app/soundflake-for-soundcloud/id865336890?l=...