Het is rokjesweek deze week bij Van Inkel in de Middag, want donderdag begint de lente officieel. Bovendien is 6 april de Rokjesdagloop. De APP-man heeft daarom app’s over rokjes.

Hieronder de besproken app's:

Skirt alert voor iPhone (Gratis)
Deze app geeft in één opslag weer of het tijd is voor een rokje of niet. Daarbij gaat het om de temperatuur en om de wind. Teveel wind is namelijk niet goed voor de vrouwen (daarentegen weer wel voor de mannen!). De app geeft een duidelijke Ja of Nee en geeft voor jouw locatie de temperatuur, regen en windverwachting. Je kunt aangeven op welke dagen en tijd je een notificatie wil ontvangen en of dat voor temperatuur en of wind moet zijn. Als je die tijd instelt op na 18:00 uur, dan krijg je meldingen voor de volgende dag. Voor €0,89 cent kan je de advertenties uit de app verwijderen.
https://itunes.apple.com/nl/app/skirt-alert/id486997710?l=en&mt=8

Voor Android is er een ook een versie met alerts en dat is de app:

Kan ik een korte broek aan (Gratis)
Deze geeft ook 1 advies, zoals de titel zegt. In de app kan je wel nog aangeven of je een koukleum bent of een bikkel, maar meer valt er niet in te stellen.
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.havekes.kortebroek

Verder wordt de lente ingeluid met de lentewandeling, en die maak je leuk met Geo caching:

Geo Bucket voor Geo caching voor iPhone en iPad (Gratis)
Geo caching is een wereldwijde activiteit waarbij je gaat schat zoeken. Overal ter wereld zijn schatten verstopt door mensen en die schatten zijn te zoeken door middel van de apps waarin je GPS coördinaten en aanwijzingen krijgt. Dat kunnen fysieke schatten zijn zoals een doosje met daarin spulletjes, maar ook virtuele schatten zoals raadsels. De fysieke schatten kunnen verschillende groottes hebben die ingedeeld worden in 4 categorieën, van heel klein, tot ongeveer een flinke emmer. Als je een schat gevonden hebt, mag je er iets uithalen, zolang je er ook maar iets in stopt dat een gelijke of grotere waarde heeft. De caches zijn dus ingedeeld op grootte, maar ook op moeilijkheidsgraad van vindbaarheid en bereikbaarheid. Kun je ze vinden door op de paden te blijven of moet je echt door blubber en struiken ploegen om er te komen? Er zijn ook Trackables die in caches kunnen zitten. Als je die vind kun je ze naar een andere cache brengen of laten liggen. Op die manier zijn er items die online te volgen zijn en de hele wereld over kunnen gaan. De organisatie achter Geo caching heeft zelf apps uitgebracht voor de iPhone en Android, maar die kosten €8,99, maar er zijn dus gratis apps te krijgen die hetzelfde doen. Geo caching is eigenlijk 's werelds grootste speurtocht en een fun manier om op vreemde plekken terecht te komen. Voor Android is er: C:geo (Gratis).
https://itunes.apple.com/nl/app/geo-bucket/id426675790?l=en&mt=8

Lente betekent ook: De grote schoonmaak! En daarvoor is er:

Huishoud tips voor iPhone en iPad (Gratis)
Deze gratis app bevat 48 tips en de betaalde versie (€1,79) heeft er 303. De tips hebben te maken met het schoonmaken van vlekken, hoe je ramen lapt, vergeelde piano toetsen wit krijgt, je BBQ rooster weer glimmend krijgt (Leg het rooster na het BBQ-en een nacht tussen natte kranten), kringen uit hout haalt (Doe een mengsel van boter en sigarettenas op een vochtige doek. Smeer daarmee de plek in. Wrijf met een droge doek op). Ook bevat de app tips voor klusjes in huis en tips voor persoonlijke verzorging. Handig dus voor de mensen die poetskriebels krijgen nu de ramen weer open kunnen.
https://itunes.apple.com/nl/app/huishoud-tips-303-tips-lite/id505119395?...

De topper van deze week zit in de categorie "weer"

Accuweather Platinum voor Android (Tijdelijk €0,73)
Deze app bevat alles wat je over het weer wil weten. Hij heeft alle info van Europa, maar is behoorlijk gericht op de VS, waarvan ook allerlei weerpraatjes als video opgenomen zijn. De app bevat goede verschillende widgets zodat je altijd op je homescreen info kunt zien die jij handig vindt.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.accuweather.paid.android

Voor Windows Phone is dat Bing weather.