Jeroen en Eva zijn terug van vakantie en ook de vrije dagen van de app-man zitten er op. Iedere dinsdag schuift Geerten van Hooff van TAF-media bij ons aan om ons op de hoogte te stellen van de leukste apps! Deze week zijn het apps met dierengeluiden omdat natuurpark Hoge Veluwe een 'bronstigehertenimitator' zoekt.

We bespraken vandaag:

AudioZoo: Animal sounds voor iPhone en iPad (€0,89)
Met meer dan 130 dierengeluiden is dit waarschijnlijk de meest uitgebreide app in de appstores. Als je de app opent zie je allerlei kleine thumbnails van dieren die elke keer geshuffled worden als je opnieuw binnen de app komt. Maar alle dieren zijn ook in een lijst weergegeven waarbij alle dieren gecategoriseerd zijn op soort of leefomgeving. Er zit een Memorie spelletje in en ook een quiz waarbij je een geluid hoort en uit vier afbeeldingen het juiste dier moet kiezen. Van alle dierengeluiden app is dit wel de meest veelzijdige en heeft de meeste geluiden. Alle geluiden zijn ook te exporteren als ringtone, dus een goede app voor de dierenliefhebber!

Animal sounds by TapDev studio's voor Android, iPhone en iPad (in-app purchases €1,79)
Voor de allerkleinsten om ze bekend te maken met dierengeluiden. Er zijn verschillende settings waarin de dieren voorkomen, zoals de boerderij en in het bos. Binnen elk scherm heb je een tiental dieren waarop geklikt kan worden, maar er zijn ook verstopte dieren die ontdekt moeten worden. Er zijn drie gratis sets en nog 6 sets via in-app aankopen te verkrijgen zoals in de stal, in de weide, op safari, insekten et cetera. Leuk getekend en met een spelelement. Prima om de kleintjes op een educatieve manier bezig te houden.

Voicemod voor iPhone (Gratis)
Als je wat hulp nodig hebt bij het nadoen van een burlend hert, kun je misschien ook een stemvervormer gebruiken. Deze Voicemod voor iOS heeft een aantal stem effecten die je realtime kunt laten horen of op kunt nemen. Je kunt voorgeprogrammeerde stemmen effecten gebruiken, zoals Darth Vader (Hier Dark father genoemd), Chipmunks, Ogers, maar ook een politie portofoon, een demonstrant met portofoon et cetera. Helaas kan je het effect niet gebruiken tijdens het bellen, omdat Apple dat niet toestaat. Maar je kunt dus wel vooraf iets opnemen. Bij sommige geluiden zijn nog extra effecten in te voegen zoals een hartslag of geluid van applaus of boegeroep op de achtergrond. Werkt goed en zit fraai in elkaar.

[Shit-app] De imiteer meneer voor iPhone (Gratis)
De meneer die deze app gemaakt heeft vindt zichzelf ook een hele goede dieren imitator. Daarom dacht hij dat de wereld zat te wachten op een app waarin hij 8 dierengeluiden nadoet, namelijk een paard, ezel, kip, haan, fuut, eend, pauw en kalkoen. De app doet verder niets, je kunt de geluiden niet delen, niet als ringtone instellen of wat je ook met deze geluiden zou willen doen. Ondertussen zit je in de app naar het hoofd van die jongen te kijken, waarvan het IQ dat van eerder genoemde dieren niet lijkt te overstijgen. Na een aantal keer klikken ben je blijkbaar door je geluiden heen want dan moet je ze weer activeren door ze aan te kopen. Je hebt dan zelfs de keuze om een maand ongelimiteerd naar de geluiden te luisteren! Dat werkt niet (gelukkig maar want waarom zou je dat uberhaupt willen?). Hopelijk gaat het ook nooit werken en verwijdert de imiteer meneer deze app nog even uit de Appstore.