Bea had Poetin op bezoek, maar wij hebben de App-man! Iedere dinsdag schuift Geerten van Hooff van TAF-media bij ons aan om ons op de hoogte te stellen van de leukste apps! Speciaal voor Vladimir hebben we een aantal homo apps!

We bespraken vandaag:

Gay truth or dare voor Android (Gratis)
Het spelletje truth or dare is met name in de VS populair, bij ons wordt het minder vaak gespeeld. Terwijl het toch een prima manier is om je vrienden te leren kennen. Het idee is wel bekend; je kunt kiezen om de eerlijk te antwoorden op een vraag, of om een opdracht uit te voeren. Deze app heeft vragen en opdrachten die gericht zijn op homo's en lesbo's en bij het starten van het spel kun je ingeven met naam, geslacht en foto wie er meedoen. Je kunt selecteren van welke vunzigheidsniveau de vragen en opdrachten moeten zijn (1 tot 5 sterren). Bij het starten bepaal je ook of je alle vragen en opdrachten wil gebruiken of alleen de vragen en opdrachten die je zelf hebt ingevoerd. Je kunt zelf nog extra vragen en opdrachten toevoegen waarbij je kunt aangeven hoe vunzig ze zijn, voor welk geslacht en hoeveel spelers minimaal mee moeten doen. Er is ook een algemene versie van de app die ook erg populair is, dus ook hetero's kunnen los gaan met vunzige vragen en opdrachten. Kortom, zet wat drankjes op tafel om de sfeer wat losser te maken en ga los met dit spelletje!

Expreszo voor iPhone (Gratis)
Het tijdschrift voor de Gay, Lesbian, Bi & Transgender (GLBT) community van Nederland heeft sinds kort een iPhone app. Binnen deze app kun je actuele nieuwsberichten lezen over alles wat deze groep aangaat. Ook staat er een evenementen kalender in van activiteiten. Uiteraard kunnen deze op afstand gesorteerd worden en ook kan je aangeven binnen welke straal de activiteiten getoond moeten worden. De app is ook gevuld met columns en op zowel de nieuwsartikelen en de columns kun je een reactie geven via Facebook. Als je nog uit de kast moet komen is dat wellicht niet handig, mooier zou zijn dat je onder een pseudoniem kon reageren. Er is in de app ook een poll die regelmatig verandert. Handig is dat je aan kunt geven of je notificatie wil krijgen van breaking news of al het nieuws en dat je de fontgrootte kunt veranderen. Een handig app voor iedereen die op de hoogte wil blijven van homoseksueel gerelateerd nieuws.

[Shit-app] Carry your pride voor iPhone (€0,89)
Je bent trots op je seksuele geaardheid en dat wil je graag tonen. Dat kan je op verschillende manieren doen, en één daarvan is het kopen van een app waarin een Gaypride vlag wappert. Die app kost dan €0.89 cent, maar daarvoor heb je dan een app waarin.... een gaypride vlag wappert. Hoe lang je daar naar wil kijken om je trots te voelen, of dat je dit gaat tonen aan anderen is de vraag, maar [start ironie] jij bent de gelukkige eigenaar van een wapperende vlag in een app! [eindig ironie] Kortom, een compleet zinloze app die werkelijk helemaal niets toevoegt. Ik vermoed in ieder geval dat dit niet iets is waar je als homo op zit te wachten. Denk ook niet dat Vladimir onder de druk zou zijn als je hem het scherm zou tonen met je wapperende vlag. ofwel, de shitapp van de week!