Iedere dinsdag schuift Geerten van Hooff van TAF-media bij ons aan om ons op de hoogte te stellen van de leukste apps! Speciaal voor vanavond heeft onze App-man een aantal apps over het Eurovisie Songfestival.

We bespraken vandaag:

Eurovision song contest quiz voor iPhone en Android (€2,69)
Kost wat, maar je krijgt er wat vermaak voor terug. Binnen deze app kun je een aantal spelletjes spelen die betrekking hebben op het songfestival. Je speelt de spelletjes online tegen (on-)bekenden of direct op het toestel tegen iemand anders. De spelletjes gaan over vragen over het songfestival, zoals het herkennen van liedjes en feitenkennis. Als je online tegen een ander speelt, dan kies je een categorie en moet je om de beurt 5 vragen beantwoorden. Het gaat hierbij om het aantal goede antwoorden en de snelste tijd. Als de ander geweest is, krijg je een push melding dat het jouw beurt is. Bij winst verdien je munten en bij verlies raak je ze kwijt. Je begint met 250 munten en kunt altijd bijkopen (kassa!). Alle vragen en fragmenten gaan over zowel de huidige als voorgaande songfestivals. Er is een gratis versie beschikbaar, maar daar zit een vervelend nag-screen in dat elke 15 seconden voorbij lijkt te komen.

Eurovision Song Contest - The official app voor iPhone en Android (Gratis)
Deze officiële app van het songfestival valt op door het design. De app bevat een fraaie tijdlijn met nieuwsitems over het festival waarbij veel foto's en video's te bekijken zijn. Al deze berichten kunnen uiteraard gedeeld worden via Facebook en Twitter. Alle liedjes zijn aan te kopen en er staat informatie in over de geschiedenis van het songfestival. Leuk, maar het gaat uiteraard om de liedjes en die zijn helaas niet direct te beluisteren via deze app. Deze app draait voornamelijk om de live show waarbij je tijdens de show de songteksten kunt zien en extra informatie over de artiest krijgt. Waarom niet al voorafgaand aan de show. Via de app kun je jouw stem uitbrengen voor de liedjes. Fraai, maar met een rare keuze voor het geven van informatie tijdens de show, en niet voorafgaand.

ESC Rating voor iPhone (€0,89)
Deze app biedt naaste de video van het liedje (via Youtube) ook nog informatie over de band en het nummer. Er zijn links opgenomen naar Wikipedia en de app toont nieuws over het festival. Daarnaast kan je binnen de app zelf cijfers uitdelen aan de nummers. Die cijfers worden gedeeld met alle app gebruikers en op basis daarvan kun je zien hoe de stemmen verdeeld worden binnen de community. Via deze app kun je ook zelf je stem uitbrengen via sms. Per liedje kan je de songteksten lezen en het liedje kan via een link direct aangekocht worden op iTunes en er zijn directe links opgenomen naar de Facebook en Twitter pagina's van de artiesten.

Eurovision all songs voor Android (Gratis)
Deze app gaat terug in de tijd. Weet u het nog? Den Haag 1980? Maggy McNeal met het liedje Amsterdam? Ze werd 5e. Wist u dat Corry Brokken in 1957, op het 2e festival ooit, 1e werd met het liedje "Net als toen"? Als je de app opent zie je alle jaren met locatie van het festival en kun je zien welke artiesten uit welke landen deelnamen. Ook zie je de uitslag en kun je doorklikken naar het Youtube filmpje van het lied. Meer doet het niet, maar dat doet het goed. Jammer dat je binnen de app niet kunt zoeken op naam, maar leuk om alles van voorgaande festivals te kunnen bekijken.

[Shitapp] Eurovision 2013 Video Player voor Android (Gratis)
Lijst met alleen maar de liedjes die meedoen, verder niets. De Appstore rept over toegang tot de website, het kunnen aangeven van stemmen en dergelijke, maar dat is vooralsnog niet te zien. Misschien komt dat nog tijdens de uitzending, maar niets in de app wijst daar op.

[Shitapp] Eurovision countdown 2013 voor Android (Gratis)
Na het openen van deze app zie je een counter die aftelt. In dagen, dus niet eens per uur of seconde. Waardeloos dus, want de meeste van de andere apps die ook nog extra informatie geven doen dat ook.