Je hoort hem niet alleen vanavond tijdens een nieuwe aflevering van Worldwide Club 20. Onze eigen Armin van Buuren slaat ook nog eens de handen ineen met Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en het Eurovisie Songfestival. Dit alles om aandacht te vragen voor onze planeet.

Groene Erasmusbrug

Tijdens een livestream evenement wordt de Erasmusbrug in Rotterdam helemaal groen verlicht en verzorgt Armin de muziek. Doel van dit evenement is om maar liefst een miljoen handtekeningen bij elkaar te verzamelen voor de petitie #VoiceForThePlanet. De livestream zal te volgen zijn via het virtuele dorp van het Eurovisie Songfestival dat volgende week van start gaat.

TikTok Challenge

Naast deze actie, is er een ook nog een speciale TikTok-challenge. Armin roept via dit sociale platform mensen op om zijn nummer ‘Million Voices’ mee te zingen of te dansen.

Grote Inspiratie

Zelf is Armin geïnspireerd geraakt door de wereldberoemde bioloog Sir David Attenborough. "Hij heeft me door de jaren heen enorm geïnspireerd en me helpen inzien hoe kostbaar het leven op aarde is en dat we alles moeten doen wat in onze macht ligt om het te redden", aldus Armin. "En ik geloof dat we allemaal die kracht hebben. Zolang we samen staan zijn we in staat om verandering teweeg te brengen en een verschil te maken."


Bron: ANP