Nét zoals sommige geuren bij specifieke herinneringen horen, heb je dat óók met muziek. Q-dj Menno Barreveld is in 'Around The World' op zoek naar nummers die jou aan belevenissen in het buitenland doen herinneren.

Afgelopen mei is Karlijn samen met een collega van Stichting Cross Your Borders en leerlingen van middelbare scholen uit Bussum en Zeist naar Oeganda geweest. Daar hebben ze met eigen ogen gezien hoe de bevolking zélf bedrijfjes opricht met het geld dat ze hebben verkregen via een kleine lening (microkrediet). Iedere ochtend gingen ze naar een ander bedrijfje en ’s middags gingen ze aan de slag en hielpen ze de bewoners van Oeganda, bijvoorbeeld door zelf stenen te maken.

“De middelbare scholieren wilden graag een muziekje tijdens het werken, maar helaas was er op veel plaatsen geen radio. Daarom werd er in koor het bekendste stukje van Tsunami ‘gezongen’. Door Nederlandse én Oegandese kinderen. ‘Tadadadatadatadatadada, tadadadatadatadatadada!’ Keihard hakken op ‘Tsunami’ in Oeganda in de zon!“, aldus Karlijn