Nét zoals sommige geuren bij specifieke herinneringen horen, heb je dat óók met muziek. Q-dj Menno Barreveld is in 'Around The World' op zoek naar nummers die jou aan belevenissen in het buitenland doen herinneren.

In 2010 is Michelle met een goede vriend voor de tweede keer naar St. Petersburg geweest. De reis was in juli en dan is het continue lich in St. Petersburg, dat noemen ze de witte nachten. Aangezien het een stad is die qua grachten ontzettend veel op Amsterdam lijkt, is het dan ook een erg mooi gezicht om 's nachts over de Neva (grootste rivier) te varen, het word niet donker maar wel schemer tussen 2 en 4 uur nacht.
Het schemert dan licht als in; rode lucht en is er een grote lichtshow met allerlei kleuren. De muziek gaat hard aan, en de bruggen gaan open (zodat 's nachts de vrachtschepen zich kunnen verplaatsen). De mensen begonnen toen luid te applaudisseren krijg je dan kippenvel.

Michelle en haar goede vriend hoorden het nummer ‘Empire State Of Mind’ van Alicia Keys tijdens de witte nachten en dat gaf hen een euphorisch gevoel
‘Als ik dit nummer hoor, word ik weer mee genomen naar een kippenvel moment in een geweldige stad .... Niet New York, maar St. Petersburg’, aldus Michelle.