Volgende week verschijnt de jaarlijkse uitgave van het Guinness Book of World Records. Ook dit jaar is er weer een hele rij artiesten die een plekje weet te bemachtigen in het recordboek.

Zo is One Direction de eerste act waarvan de eerste drie albums allemaal binnenkwamen op nummer één van de Amerikaanse hitlijst van Billboard. Metalgroep Metallica is de enige band ter wereld die op alle zeven continenten heeft opgetreden (dankzij een optreden vorig jaar op Antarctica).

Miley Cyrus hoefde minder moeite te doen om opgenomen te worden in het beroemde boek: zij heeft de titel voor meest gezochte popster op het internet binnengesleept. Met zijn nummer 'Rap God' weet Eminem de meeste woorden in een hitsingle heeft weten te stoppen: 1560 woorden.

Social media

Katy Perry staat genoteerd als de muzikant met de meeste volgers op Twitter, haar teller stond op moment van noteren op 52.463.838. De zangeres wint hard aan populariteit op het sociale medium, het aantal volgers is inmiddels alweer met vier miljoen gestegen.

Shakira doet daar via Facebook nog een schepje bovenop; zij is met meer dan 100 miljoen likes zowel de populairste persoon op Facebook als de allereerste persoon die de grens van 100 miljoen likes heeft bereikt.