Een maand geleden besloot Avicii om zijn volledige tournee te cancelen wegens gezondheidsproblemen. De Zweedse dj rust ondertussen lekker uit in Stockholm.

Eindelijk kan hij goed herstellen van een eerdere operatie, waarbij zijn galblaas en blinde darm werden verwijderd: ''Na die operatie ging ik maar door en door'', vertelt Avicii in een interview. ''Ik viel kilo's af en had een rustperiode nodig."

Een eerdere rustperiode verliep niet volgens plan: "Het plan was een maand vrij te nemen, maar in werkelijkheid zat ik 12 uur per dag in de studio en daarna ging ik direct weer toeren. Het is in de muziekindustrie moeilijk om nee te zeggen."

Relatieve rust

Nu zegt hij dat het beter gaat: ''Ik probeer het rustig aan te doen. Het inlassen van een pauze was absoluut het beste wat ik heb gedaan. Het gaat steeds wat beter met me.''

Toch is rust maar relatief voor Avicii, want vandaag kwam zijn nieuwe single 'The Days' uit met Robbie Williams. Het is de eerste single in een reeks in aanloop naar de release van zijn nieuwe album die begin 2015 moet verschijnen.