Na het nieuws dat er een nieuw album van Avicii aan zit te komen bleef het even stil, maar nu heeft de DJ een boekje geopend over wat we kunnen verwachten van zijn nieuwe werk.

Reken zeker op de nodige rock 'n roll door samenwerkingen met onder meer Jon Bon Jovi en Billy Joe Armstrong van de band Green Day en Serj Tankian van System of a Down. Het nieuwe album van de 'Hey Brother'-DJ blijft een "work in progress" en heeft dus nog geen titel of releasedatum.

Avicii vertelt aan tijdschrift Rolling Stone dat dit album nog meer "song"-georiënteerd zal worden. "Mijn vorige album True was een eerste poging om elektronische muziek in een song format te verweven."

Chris Martin

We kunnen ook rekenen op de volgende samenwerking tussen Avicii en Coldplay's Chris Martin, en we weten allemaal hoe goed dat de vorige keer ging.

Met alles wat er om hem heen gebeurt heeft Avicii een vertrouwenspersoon gevonden in Chris Martin. De twee zijn sinds hun samenwerking voor het nummer 'A Sky Full Of Stars' dikke maatjes geworden. "Chris is als een broer voor me," vertelt de Zweedse DJ.

Foto: EPA